Pareigūnų operacija: po žinios, kad anūkas pateko į avariją, pinigų atvykę vyrai netoli nuėjo

Panevėžyje su įkalčiais buvo sulaikyti trys jauni vyrai, bandę apgauti 83 metų moterį. Manoma, kad jie vykdė įkalinimo įstaigoje esančių savo bendrininkų nurodymus.

Pareigūnų operacija: po žinios, kad anūkas pateko į avariją, pinigų atvykę vyrai netoli nuėjo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pareigūnų operacija: po žinios, kad anūkas pateko į avariją, pinigų atvykę vyrai netoli nuėjo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2021, 9:53 PM

Nusikaltėliai naudojosi seniai išbandyta sukčiavimo schema – aukai telefonu paskambino tariamas policininkas ir pranešė, kad jos anūkas padarė avariją. Esą buvo sužeistas žmogus, todėl dabar reikia pinigų gydymui.

Išgąsdinta moteris skambintojo reikalavimui pakluso. 5 tūkst. eurų ji padavė atėjusiems trims nepažįstamiems 22, 29 ir 31 metų vyrams. Trijulė nespėjo toli nueiti, nes su įkalčiais buvo sulaikyta policininkų.

Neatmetama, kad įtariamieji ir anksčiau vykdė panašius nusikaltimus. Gali būti, kad jie turėjo bendrininkų.

Nors pareigūnai ir neatskleidžia, kaip sužinojo apie šį sukčiavimo atvejį, greičiausiai buvo slapta klausomasi įkalinimo vietoje kalinčių nuteistųjų pokalbių telefonu.

Paprastai aukoms skambina kaliniai, o paimti pinigų siunčiami laisvėje esantys jų bendrininkai, vadinami „kojomis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.