Iš teismo – žinia E. Mildažytei: paskyrė bylos nagrinėjimo datą

Vilniaus miesto apylinkės teismas gruodžio pabaigoje atvers bylą dėl laidų vedėjos ir prodiuserės Editos Mildažytės vairavimo išgėrus, ketvirtadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Edita Mildažytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Edita Mildažytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Edita Mildažytė<br>T.Bauro nuotr.
Edita Mildažytė<br>T.Bauro nuotr.
M.Stonkus automobilį vairavo girtas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Stonkus automobilį vairavo girtas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Edita Mildažytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Edita Mildažytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 4, 2021, 7:45 AM, atnaujinta Nov 4, 2021, 7:56 AM

„Jau yra paskirta data, tai – gruodžio 22 diena“, – portalui sakė teismo atstovė.

E. Mildažytė neblaivi prie vairo policijai įkliuvo rugsėjį. Jai nustatytas vidutinis girtumas, užtraukiantis baudžiamąją atsakomybę.

Pateko už grotų

Rugsėjo pabaigoje girta prie vairo įkliuvo ir kita ekrano įžymybė – Edita Mildažytė.

Alkoholio matuoklis parodė 2,36 promilės. Tai – vidutinis girtumas. Iki sunkaus trūko vos 0,14 promilės.

Girtutėlei moteriai kelionės tęsti nebeleista. Jos automobilis buvo nutemptas į policijos aikštelę, o ji pati atvežta į Vilniaus areštinę, kurioje praleido visą naktį ir dalį kitos dienos.

„Karta, kurios atstovė esu, užaugo vadinamojoje „alkoholio kultūroje“, kai nei linksmi, nei liūdni įvykiai dažniausiai neapsieidavo be svaigalų. Tas baisus įvykis man buvo ypatingas ženklas, kad reikia reikšmingų pokyčių“, – po incidento į krūtinę mušėsi E.Mildažytė.

LRT vadovybė nutarė nenutraukti bendradarbiavimo su E.Mildažyte. Nacionalinio transliuotojo mediatekoje toliau rodomos jos vedamos laidos „Vakaras su Edita“. Ji taip pat yra laidos „Daiktų istorijos“ prodiuserė.

Atgaila padės?

Girtas prie varo sučiuptas humoristas Mantas Stonkus (34 m.) nelaukė, kol apie šį jo nuotykį praneš policijos pareigūnai. Mušdamasis į krūtinę žinomas vyras apie tai atvirai papasakojo savo socialinio tinklo paskyroje.

„Savaitgalį padariau taip, kaip niekada gyvenime nemaniau, kad darysiu, – būdamas draugų sodyboje girtas sėdau prie automobilio vairo, – feisbuko paskyroje pranešė M.Stonkus. – Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks.

Klydau. Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėti niekuo dėtiems žmonėms, bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams.

Prisiimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę.“

Kelių policijos patruliai M.Stonkų sustabdė Dusetų miestelyje (Zarasų r.) penktadienį apie 22 val. 40 min. Jis vairavo automobilį „Suzuki“. Jam buvo nustatytas vidutinis girtumas (1,67 prom.), už kurį gresia baudžiamoji atsakomybė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.