Po Medininkuose kilusių migrantų neramumų prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl riaušių Į areštinę uždaryti 7 irakiečiai

Dėl pirmadienį Medininkų užsieniečių registravimo centre kilusių riaušių pradėtas ikiteisminis tyrimas, pranešė prokuratūra.

 Po Medininkuose kilusių migrantų neramumų prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl riaušių.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Po Medininkuose kilusių migrantų neramumų prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl riaušių.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2021, 12:33 PM, atnaujinta Nov 9, 2021, 1:00 PM

Prokuratūros pranešime rašoma, kad malšinant riaušes buvo panaudotos specialiosios priemonės, septyni asmenys buvo sulaikyti, dėl kardomųjų priemonių jiems taikymo bus sprendžiama.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorų grupė, jį atlieka Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Lakoniškoje prokuratūros žinutėje nėra nurodo, koks vyrų ir moterų santykis tarp sulaikytųjų. Iš pačių migrantų Medininkuose filmuotų vaizdų matyti, kad tarp sulaikytųjų buvo ir moterų.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis teigia, kad visi užsieniečiai, kuriems pareikšti įtarimai, yra vyrai irakiečiai. Jie uždaryti į areštinę, dėl kardomųjų priemonių bus sprendžiama trečiadienį.

Tuo tarpu migrantų vaizdo medžiagoje matomos dvi moterys nebuvo sulaikytos, įtarimai joms nėra reiškiami.

VSAT skelbė, kad pirmadienį popiet Užsieniečių registracijos centre Medininkuose kilo neramumai. Užsieniečiai reikalavo laisvės, triukšmavo, buvo bandymų išversti tvorą, sulaužyti vartus. Tvarką užtikrino pasieniečių pajėgos, talkinamos Lietuvos policijos, Viešojo saugumo tarnybos, Estijos policijos pareigūnų.

Pavakarę dar protestavo viename iš penkių sektorių, kuriame apgyvendintos šeimos, buvę užsieniečiai. Nepavykus geranoriškai susitarti nutraukti neteisėtą veiklą VSAT Specialiosios paskirties skyriaus (SPS) pajėgos įėjo į sektorių, kur keli užsieniečiai pasipriešino, bandė griebti už VSAT pareigūnų ginklų. Buvo panaudotos ašarinės dujos, aktyviausi riaušių dalyviai surakinti antrankiais. Jie vėliau izoliuoti. Tokios priemonės pritaikytos 7 asmenims.

Apie 17 val. neramumai buvo suvaldyti, likusieji užsieniečiai nurimo ir grįžo į savo gyvenamąsias patalpas. Incidento metu nukentėjusiųjų nebuvo, medikų pagalbos neprireikė.

Mažesnės nepasitenkinimo akcijos pirmadienį buvo kilusios Užsieniečių registracijos centruose Pabradėje ir Kybartuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.