Neteisėtus migrantus gabenusiam Vokietijos piliečiui skirta 4 tūkst. eurų bauda

Teismas neteisėtus migrantus per Lietuvą į Vokietiją vežusiam šios šalies piliečiui skyrė 4 tūkst. eurų baudą bei konfiskavo 10 tūkst. eurų, atitinkančių dalį automobilio, kuriuo migrantai gabenti, vertės.

Neteisėtus migrantus gabenusiam Vokietijos piliečiui skirta 4 tūkst. eurų bauda.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Neteisėtus migrantus gabenusiam Vokietijos piliečiui skirta 4 tūkst. eurų bauda.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2021, 12:36 PM, atnaujinta Nov 11, 2021, 12:42 PM

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, teismas patenkino prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Vokietijos pilietybę turinčio 54 metų A. H. vairuojamą šių metų gamybos automobilį „Audi A4“ Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sustabdė šiemet, vėlų rugsėjo 27-osios vakarą Pasvalio rajone, maždaug už kilometro nuo Lietuvos-Latvijos valstybinės sienos.

Sustabdytame automobilyje pareigūnai rado keturis Irako piliečius. Buvo nustatyta, kad šie „Audi“ keleiviai rugpjūčio viduryje pasiprašė prieglobsčio Latvijoje ir neturėjo teisės išvykti iš šios šalies teritorijos. Manoma, kad jie buvo gabenami į Vokietiją.

Automobilio vairuotojui buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Ikiteisminį tyrimą atliko pasieniečiai.

Įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą, jam vadovavęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismo Pasvalio rūmus su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Prokuroras prašė kaltinamajam skirti galutinę 4 tūkst. eurų baudą ir konfiskuoti automobilio vertę atitinkančią pinigų sumą – beveik 25,5 tūkst. eurų.

Teismas anksčiau šią savaitę pripažino A. H. kaltu dėl neteisėto žmonių gabenimo per Lietuvos valstybinę sieną ir skyrė jam 4 tūkst. eurų dydžio baudą bei dalies automobilio vertės konfiskavimą. Teismo vertinimu, visos automobilio vertės sumos konfiskavimas būtų per sunki finansinė našta kaltinamajam.

Pasak prokuroro M. Jurkėno, pritaikytos piniginės sankcijos turėtų ne tik nubausti asmenį, padariusį nusikalstamą veiką, tačiau ir atgrasyti nuo tolimesnių mėginimų per Lietuvos valstybinę sieną neteisėtai gabenti migrantus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.