Gydytoja pripažinta kalta ėmusi kyšius iš savo pacientų

Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtoje byloje pripažino kalta gydytoją odontologę E.S. dėl kyšininkavimo, o jai kyšius mokėjusios trys pacientės pripažintos kaltomis dėl papirkimo. Teismas gydytojai skyrė 7 tūkst. eurų dydžio baudą, konfiskavo jos gautus kyšius ir atėmė teisę vienerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Gydytoja pripažinta kalta ėmusi kyšius iš savo pacientų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Gydytoja pripažinta kalta ėmusi kyšius iš savo pacientų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2021, 9:21 AM, atnaujinta Nov 16, 2021, 9:23 AM

Kaip rašoma Specialiųjų tyrimų tarnybos pranešime, teismas dviem kyšius mokėjusioms pacientėms skyrė po 1 000 eurų baudas, o trečioji pacientė, pripažinusi savo kaltę, buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Bylos duomenimis, pacientės atsilygindavo medikei už išimtinę padėtį ir palankumą atliekant sveikatos priežiūros paslaugų teikimą, naudojant įstaigos medžiagas ir priemones, kurios pagal nustatytą tvarką yra mokamos.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyba pradėjo ikiteisminį tyrimą, gavusi asmens pranešimą apie galimą medikės korupciją.

STT atkreipia dėmesį, kad viešoje erdvėje pasirodžiusi informacija, neva STT medikės kabinete buvo sumontavusi pasiklausymo įrangą – yra neteisinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.