Maskvos parapsichologijos centro darbuotojais pasivadinę sukčiai iš vilnietės išviliojo 47 tūkst. eurų

Sukčiais, kurie prisistatė Maskvos parapsichologijos centro darbuotojais, patikėjusi vilnietė neteko kone 47 tūkst. eurų.

Maskvos parapsichologijos centro darbuotojais pasivadinę sukčiai iš vilnietės išviliojo 47 tūkst. eurų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Maskvos parapsichologijos centro darbuotojais pasivadinę sukčiai iš vilnietės išviliojo 47 tūkst. eurų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2021, 9:14 AM, atnaujinta Nov 18, 2021, 11:57 AM

70 metų vilnietės pažintis su nusikaltėliais prasidėjo šių metų spalio 12 dieną, kai namuose buvusi moteris sulaukė netikėto skambučio.

Jai į mobiliojo ryšio telefoną paskambinęs nepažįstamasis prisistatė esąs Maskvos parapsichologijos centro darbuotojas ir pareiškė turintis jai puikų pasiūlymą.

„Mes jums siūlome psichologinę ir kitokią pagalbą, už ją reikės susimokėti, tačiau vėliau visi pinigai jums bus grąžinti“, – teigė tariamas parapsichologas.

Vilnietei toks pasiūlymas pasirodė priimtinas. Ji su sukčiumi sutarė, kad šis jai nuolat teiks savo paslaugas telefonu, už jas ji pervedinės pinigus į nurodytą sąskaitą, o, kai gydymo kursas su „akcija“ baigsis, visi pinigai jai bus sugrąžinti.

Kurį laiką ir viena, ir kita pusė savo įsipareigojimų laikėsi. Parapsichologai teikė savo paslaugas, o vilnietė už jas pavyzdingai mokėjo.

„Nuo spalio spalio 12 iki lapkričio 15 dienos aš jiems pervedžiau 46 tūkst. 900 eurų“, – policijos pareigūnams teigė nukentėjusioji.

Problemos su parapsichologais iš Maskvos prasidėjo, kai moteris paprašė jai sugrąžinti sumokėtus pinigus.

Išgirdę tokį jos reikalavimą, sukčiai iš moters tik pasišaipė, todėl vilnietė nusprendė nebetylėti ir apie apsukrius nusikaltėlius pranešti policijos pareigūnams.

Trečiadienį jį kreipėsi į policiją, kuri surinko medžiagą dėl galimo sukčiavimo ir spręs, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.