Per konfliktą žmogų pastūmusiam architektui A. Karaliui skirta 2,5 tūkst. bauda

Per konfliktą prie griaunamos vilos Kauno Žaliakalnio rajone žmogų pastūmęs žinomas architektas Audrys Karalius nubaustas 2,5 tūkst. eurų bauda.

 Per konfliktą žmogų pastūmusiam architektui A. Karaliui skirta 2,5 tūkst. bauda.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Per konfliktą žmogų pastūmusiam architektui A. Karaliui skirta 2,5 tūkst. bauda.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2021, 7:14 PM, atnaujinta Nov 24, 2021, 7:17 PM

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose trečiadienį išnagrinėta byla, kurioje ant statybinių medienos atliekų krūvos nukentėjusįjį pastūmęs A. Karalius pripažintas kaltu dėl viešosios tvarkos sutrikdymo.

„Teismo nuomone, kaltinamasis, besirūpinantis kultūros paveldu, vis dėlto pasirinko netinkamą ir įstatymo draudžiamą savo ar kitų asmenų teisių gynimo būdą“, – pabrėžė teismas.

Už padarytą nusikaltimą teismas A. Karaliui paskyrė 2,5 tūkst. eurų baudą, pranešė teismas. Nuosprendis gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Teismas konstatavo, jog pernai spalį prie Perkūno alėjos 11-ojo namo A. Karalius kitų asmenų akivaizdoje įžūliu elgesiu „demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį bei tvarką“.

Teismo pranešime nurodoma, kad A. Karalius nuplėšė nukentėjusiajam nuo veido apsauginę kaukę bei tyčia stipriai jį pastūmė, kad nukentėjusysis griuvo atbulas ir kartu su tvoros dalimi nukrito ant statybinių medienos atliekų krūvos.

Teismui nekilo jokių abejonių, kad dėl A. Karaliaus nusikalstamų veiksmų nukentėjusysis viešoje vietoje patyrė fizinį skausmą, o to pakanka pripažinti kaltinamojo veiksmus įžūliais, sakoma pranešime.

„Veido kaukės nuplėšimas viešoje vietoje, žinant, kad įvykis filmuojamas ir stebimas aplink susirinkusių asmenų, teismo vertinimu, taip pat yra neetiškas, demonstratyvus ir elementarioms moralės normoms prieštaraujantis elgesys“, – nurodo teismas nuosprendyje.

Teismas iš dalies patenkino nukentėjusiojo civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos ir iš A. Karaliaus priteisė nukentėjusiajam 500 eurų bei atlyginti 2,5 tūkst. eurų atstovavimo išlaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.