Susipyko su savo motina, o užmušė bendradarbį

Pusaštuntų metų. Tokią bausmę Šiaulių apygardos teismas trečiadienį skyrė mirtinai bendradarbį sumušusiam Radviliškio rajono gyventojui 41 metų Mariui Poškai.

Radviliškio rajono gyventojas bandė teisintis, kad tik gynėsi nuo smaugti ėmusio bendradarbio, bet negalėjo paaiškinti, kodėl išsilaisvinęs tiesiog neišėjo.  <br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Radviliškio rajono gyventojas bandė teisintis, kad tik gynėsi nuo smaugti ėmusio bendradarbio, bet negalėjo paaiškinti, kodėl išsilaisvinęs tiesiog neišėjo.  <br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2021, 5:39 PM, atnaujinta Nov 24, 2021, 5:44 PM

Be to, vyriškis įpareigotas atlyginti beveik 16,1 tūkstančių eurų turtinę ir neturtinę žalą aukos namiškiams bei 400 eurų valstybei už nukentėjusiesiems suteiktą teisinę pagalbą.

Mirtimi pasibaigęs konfliktas įsiplieskė šių metų kovo 27-osios vakarą Radviliškio rajono Palonų miestelyje. Tądien M.Poška su 22 metais vyresniu bendradarbiu kartu sugrįžo iš Palangos – jiedu dirbo pas tą patį verslininką.

Vyriškiai buvo įkaušę, bet nusipirko dar svaigalų ir patraukė į darbdaviui priklausančią sodybą. Ją tvarkyti ir prižiūrėti buvo pasamdyta M.Poškos motina, kuriai šeimininkas leisdavo pasilikti nakvoti.

Įkaušę bendradarbiai susipyko prie vaišių stalo. Konfliktą įplieskė M.Poškos priekaištai savo motinai, mat ši sumelavo apie iš darbdavio parduotuvės skolon pasiimtą maisto kiekį.

Sūnus įpyko, kad motina pasakė paėmusi maisto už 20 eurų, o darbdavys patikslino, kad iš atlyginimo bus išskaičiuota triskart daugiau – 65 eurai.

Sūnaus užsipulta motina tikino, kad jokių muštynių nematė – neva vyrai susibarė, o ji nuėjo į kitą kambarį. Vėlų vakarą moteris matė, kad sūnaus bendradarbis yra parkritęs prie lovos, bet pamanė, kad jis galvą prasikirto griūdamas dėl girtumo. Rytą paaiškėjo, kad vyriškis miręs.

Tuo tarpu M.Poška tikino, kad bendradarbį įpyko priekaištai motinai, todėl jis puolė smaugti. Vyriškis tikino, kad jam net temo akyse, bet pavyko išsivaduoti. Tada jis 63 metų bendradarbiui kelis kartus kumščiu smogė į veidą.

Pasak teisiamojo, po konflikto jis pasiėmė savo pirktą alų ir su broliu išėjo. Sumuštąjį jis paliko gulintį ant minkštasuolio, o motina sėdėjo užstalėje.  M.Poška tikino, kad nesikėsino nužudyti, o gynėsi, bet negalėjo paaiškinti, kodėl išsilaisvinęs iš bendradarbio glėbio tiesiog neišėjo.

Teismo medicinos ekspertas nustatė, kad mirtis ištiko dėl galvos smegenų traumos ir kraujo išsiliejimo sukeltų pasekmių. Tyrimas parodė, kad nelaimėliui į galvą  buvo suduoti 5-6 smūgiai.  

 


 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.