Policija dėl greitkelyje skrajojusio P. Gražulio „Lexus“ pradėjo tyrimą, o Seimo nariui vos po 11 dienų sutriko atmintis Neatsimena, ar vairavo ir išvis važiavo

Greitkeliu skriejęs prabangus Seimo nario Petro Gražulio „Lexus“ sudomino teisėsaugos pareigūnus – pastarieji pradėjo patikrinimą dėl greičio viršijimo, kurį atlikę, priims sprendimą dėl nuobaudos skyrimo.

 Skandalais garsėjantis Seimo narys P.Gražulis pateko į naują istoriją: narpliojamas greičio autostradoje detektyvas. <br> Lrytas.lt koliažas
 Skandalais garsėjantis Seimo narys P.Gražulis pateko į naują istoriją: narpliojamas greičio autostradoje detektyvas. <br> Lrytas.lt koliažas
 Skandalais garsėjantis Seimo narys P.Gražulis pateko į naują istoriją: narpliojamas greičio autostradoje detektyvas (nuotr. rugpjūtį užfiksuotas kitas parlamentaro pažeidimas). <br> Lrytas.lt nuotr.
 Skandalais garsėjantis Seimo narys P.Gražulis pateko į naują istoriją: narpliojamas greičio autostradoje detektyvas (nuotr. rugpjūtį užfiksuotas kitas parlamentaro pažeidimas). <br> Lrytas.lt nuotr.
 Skandalais garsėjantis Seimo narys P.Gražulis pateko į naują istoriją: narpliojamas greičio autostradoje detektyvas. <br> T.Bauro nuotr. 
 Skandalais garsėjantis Seimo narys P.Gražulis pateko į naują istoriją: narpliojamas greičio autostradoje detektyvas. <br> T.Bauro nuotr. 
 Skandalais garsėjantis Seimo narys P.Gražulis pateko į naują istoriją: narpliojamas greičio autostradoje detektyvas. <br> Policijos asociatyvioji nuotr.
 Skandalais garsėjantis Seimo narys P.Gražulis pateko į naują istoriją: narpliojamas greičio autostradoje detektyvas. <br> Policijos asociatyvioji nuotr.
 Skandalais garsėjantis Seimo narys P.Gražulis pateko į naują istoriją: narpliojamas greičio autostradoje detektyvas. <br> T.Bauro nuotr. 
 Skandalais garsėjantis Seimo narys P.Gražulis pateko į naują istoriją: narpliojamas greičio autostradoje detektyvas. <br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 2, 2021, 4:15 PM, atnaujinta Dec 2, 2021, 4:17 PM

Skandalais pagarsėjusio 63 metų parlamentaro automobilis buvo užfiksuotas lapkričio 21-osios popietę – liudininkai bandė pasivyti P.Gražulį, bet tai pavyko padaryti tik gerokai paspaudus pedalą ir viršijus 150 kilometrų per valandą greitį.

Automobiliui „Lexus“ iš paskos važiavusios mašinos spidometras rodė 152 kilometrus per valandą.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis naujienų portalui lrytas.lt ketvirtadienį pranešė, jog šiuo metu yra pradėta administracinio nusižengimo teisena.

Įvertinę įvykio aplinkybes, pareigūnai nuspręs, ar tikslinga parlamentarui skirti baudą. Sprendimas gali būti priimtas per 1-2 savaites.

Šiuo metu laikotarpiu greitkelyje Vilnius-Klaipėda leidžiama važiuoti 110 kilometrų per valandą greičiu, tad P.Gražuliui gresia administracinė bauda nuo 170 iki 230 eurų.

Politikui sutriko atmintis

Nors įvykis tikrai nesenas, P.Gražulis, regis, susidūrė su atminties problemomis.

„Neatsimenu nei vietos, nei valandos. Neprisimenu, ar vairavau. Nežinau, nei kokiu laiku, nei kokią valandą tai įvyko.

Nežinau, ar aš išvis važiavau ta mašina. Tikrai negaliu pasakyti. Jei policija mane pakvies, aš pradėsiu aiškintis“, – dėstė P.Gražulis, ketvirtadienį portalo lrytas.lt paklaustas, ar vairavo automobilį, juo tą dieną keliavo.

Naujienų agentūra BNS, parlamentarą pakalbinusi praėjusį šeštadienį, aprašė kitokią jo versiją – P.Gražulis patvirtino važiavęs šiuo „Lexus“, tačiau neatsakė į klausimą, ar pats sėdėjo prie vairo.

Lrytas.lt korespondentui priminus apie tai P.Gražuliui, pastarasis atkirto: „Šito aš nepatvirtinu, ir jums netvirtinu“.

Kalbėjo apie persekiojimus

Politikas pareiškė, jog jei jam bus skirta bauda, kreipsis į teismą.

„Jei važiuoju ne vienas, dažniausiai vairuoju ne aš. Nes mane jau persekioja – policija mane seka, negaliu įeiti į parduotuvę“, – sąmokslo teorijomis dalijosi Seimo narys.

Kalbėdamas apie persekiojimą, P.Gražulis turėjo omeny lapkritį atliktą policijos patikrinimą dėl jo apsilankymo Kauno prekybos centre – buvo įtariama, jog jis ten įžengė be galimybių paso.

„Žiniasklaida parašė straipsnį, pagal jį policija pradėjo tyrimą, ar buvau su galimybių pasu. Mano patarėjui (kita skandalinga, Naglio Puteikio istorija, kurioje jis kaltinamas sukišęs į taromatą 20 butelių su suklastotais depozito ženklais – Red.) už 2 eurus iškėlė administracinę bylą“, – tariamus persekiojimo faktus vardijo Seimo narys.

Patikrinimo metu paaiškėjo, kad P.Gražulis turi galimybių pasą, todėl administracinė teisena jo atžvilgiu buvo nutraukta.

Kone visur įžvelgiantis „Landsbergių klano“ ranką, Seimo narys prisiminė jį ir šį kartą: „Jei Landsbergių gaujos užvaldyta teisėtvarka mane persekioja, tai einu teisingu keliu – tarnauju žmonėms“.

Pasidalijo savo įspūdžiais

Apie autostrada lėkusį P.Gražulio automobilį naujienų portalui 15min.lt pranešė ta pačia kryptimi važiavę jauni vyrai, atkreipę į jį dėmesį ir nufilmavę pamatytus vaizdus.

Jaunuoliai teigė pastebėję politiką ties Kėdainiais

„Ten buvo geras pusvalandis veiksmo. Jis mus prisivijo, mes pasitraukėme, kad aplenktų, tada pastebėjome, kad tai gali būti P.Gražulis. Specialiai jį prisivijome pažiūrėti – buvo visu 100 procentų, visu 150 procentų aišku, kad ten jis, nes jis atsisuko ir pasižiūrėjo į mus“, – pasakojo liudininkas.

Internete perskaitę, kad iš P.Gražulio už kitą nusižengimą yra atima teisė vairuoti, vaikinai susisiekė su policija.

Pareigūnai išvyko patikrinti šios informacijos, tačiau parlamentaro automobilis jau buvo per toli nurūkęs.

„Jeigu jam atsirasdavo kažkokia kliūtis, jis pristabdydavo. Tik ta mašina pasitraukdavo – jis vėl spausdavo. Kiek laiko mes su policija kalbėjomės, jo greitis nebuvo mažesnis negu 150 kilometrų per valandą.

Mes pareigūnams siūlėme nestabdyti su švyturėliais ir palaukti, kol išvažiuos už Kauno, kur stovi greičio ribojimo ženklai – 80, 90 kilometrų per valandą, tikrai jis būtų „padžiovęs“ tas teises dar kartą, nes matėsi, kad žmogus lekia. Tikrai nevažiavo 110 kilometrų per valandą greičiu, net minties nebuvo“, – bendraudamas su 15min.lt, pasakojo vienas vaikinų.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas R.Matonis patarė eismo dalyviams, kaip tokiais atvejais reikėtų elgtis: „Dėkojame žmonėms už pilietiškumą, tačiau atkreipiame dėmesį, kad tokiais atvejais visuomet siūlome skambinti tel. 112 ir pranešti apie pavojingai eisme dalyvaujančią transporto priemonę, o ne patiems bandyti fiksuoti pažeidimus, taip keliant pavojų sau ir aplinkiniams“.

Perėjo į puolimą

Tuo tarpu pokalbio su lrytas.lt parlamentaras perėjo į puolimą prieš jį filmavusius eismo dalyvius.

„Man įdomu, ar tie asmenys yra nubausti? Jie tikrai viršijo greitį, jei tokį rodė jų spidometras.

Gali būti ir visokių apgavysčių – gali greičiau privažiuoti pafilmavęs spidometrą, paskui pristabdyti“, – aiškino P.Gražulis.

Tačiau kai kalba pakrypo apie paties parlamentaro greitį, jis jau buvo linkęs sumenkinti liudininkų spidometro rodmenis: „Tai kada mes čia nustatinėsime greitį pagal mašinos privažiavimą? Yra greičio matuokliai, policijos matuokliai, o ne kažkas privažiavo. Jie gali perdirbti savo spidometrą“.

Jei byla bus nagrinėjama teisme, P.Gražulis teigė norėsiantis pažiūrėti „į jų veidelius“.

Bylos ir skandalai – nuolatiniai palydovai

Rugpjūtį P.Gražulis buvo nubaustas už chuliganišką vairavimą, kuomet bandydamas apvažiuoti spūstyje įstrigusias mašinas automagistralėje Klaipėda-Kaunas įvažiavo į vientisa linija atskirta dešinę juostą. Policijos nutarimą skirti 225 eurų baudą ir teisės vairuoti atėmimą 12 mėnesių jis apskundė teismui, o kol sprendimas nepriimtas, gali toliau sėsti prie vairo.

P.Gražulis aiškino, jog avariniam sustojimui skirtoje juostoje atsidūrė prispirtas gamtinių reikalų.

Be šio atvejo, parlamentaras dar buvo patekęs į daugybę rezonansinių istorijų kelyje, kitų skandalų, o šiuo metu yra teisiamas dėl piktnaudžiavimo, susijusio su koldūnus gaminančia bendrove „Judex“. Kaltinimus šioje byloje jis atmeta, tradiciškai aiškindamas apie politinį susidorojimą.

Prokurorų duomenimis, parlamentaras iš privačios bendrovės „Judex“ galbūt siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą, taip pat siūlė Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

Į Rusiją eksportuojamoje „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Kaltinamajame akte teigiama, jog Seimo narys padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.