Joniškyje pardavėjos gatvėmis vaikėsi šiaulietį, pavogusį 8 butelius viskio

Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnams ir vieno prekybos centro pardavėjoms gruodžio 1-osios vidurdienį Joniškyje teko gaudyti alkoholio vagį. Vilniaus g. sulaikytas 52-jų metų šiaulietis iš parduotuvės buvo pasisavinęs 8 butelius viskio. Tačiau jo paragauti jam taip ir neteko, nes atsidūrė areštinėje, kurioje buvo pareikšti įtarimai dėl vagystės.

Joniškyje pardavėjos gatvėmis vaikėsi šiaulietį, pavogusį 8 butelius viskio.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Joniškyje pardavėjos gatvėmis vaikėsi šiaulietį, pavogusį 8 butelius viskio.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 1:29 PM, atnaujinta Dec 3, 2021, 1:32 PM

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, ikiteisminis tyrimas baigtas pagreitintu procesu. Gruodžio 3 d. ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras pasiūlė 60 parų arešto bausmę, kurią dar turi patvirtinti teisėjas.

Kvaišalams priklausomybę turinčiam vyrui – tai eilinis ikiteisminis tyrimas. Daug kartų už vagystes, chuliganizmą, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis teistas šiaulietis laisvę po paskutinės bausmės už vagystes atlikimo laisvę atgavo tik šių metų rugsėjo pabaigoje. Tąkart jis buvo nuteistas už vagystes iš parduotuvių. Kvaišalais piktnaudžiaujančiam vyrui vagystės – vienintelis greitas būdas prasimanyti pinigų eilinei dozei.

Gruodžio 1-ąją įvykdytos vagystės iš Joniškio prekybos centro motyvas – irgi prasimanyti pinigų. Vyro tikslas buvo pavogtąjį alkoholį ne išgerti, o parduoti.

Į prekybos centro alkoholinių gėrimų skyriuje vaikštantį šiaulietį dėmesį atkreipė čia lentynas tvarkiusi pardavėja. Tiksliau, į jo nemažą krepšį, iš kurio pasigirdo butelių skambčiojimas, kai vyras jį pakėlė nuo žemės.

Suklususi pardavėja, pamatė, kaip ant pečių užsimetęs krepšį vyras nuėjo link kasų ir, prasibrovęs pro čia stovinčius pirkėjus, praėjo pro jas. Moteris, įtarusi, jog vyras bus pasisavinęs jų parduotuvės prekės, pasivijo jį ir paprašė užeiti į kabinetą bei parodyti, ką turi krepšyje. Vyras to daryti nesiteikė, tik pastūmė pardavėją ir išbėgo lauk.

Drąsi pardavėja jį nusivijo, spėjusi kolegėms šūktelėti, kad kviestų policiją. Prie vagišiaus persekiojimo prisijungė dar trys kolegės.

Tai pamatęs vyras metė krepšį su pavogtaisiais alkoholio buteliais ant žemės ir pasileido bėgti link autobusų stoties. Čia jam kelią pastojo į įvykio vietą iškviesti Joniškio rajono policijos pareigūnai. Šiauliečiui buvo nustatytas lengvas (0,9 prom.) girtumas. Jo pavogtojo alkoholio vertė siekė 94 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.