Pakruojietė savo sutuoktinį apkaltino išžaginimu – vyras atsidūrė areštinėje

Pakruojyje skirtis besiruošiančių sutuoktinių šeimoje kilęs barnis vienam jo dalyviui baigėsi liūdnai – žmonos išžaginimu apkaltintas vyras buvo uždarytas į areštinę.

 Savo žmonos išžaginimu įtartam jos sutuoktiniui gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.   <br> D.Piraitytės asociatyvi nuotrauka
 Savo žmonos išžaginimu įtartam jos sutuoktiniui gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.   <br> D.Piraitytės asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 5:08 PM

Apie Pakruojyje namuose tarp 26 metų vyro ir jo bendraamžės žmonos kilusį kivirčą policija buvo pranešta naktį į penktadienį.

Pareigūnus kvietėsi įširdusi moteris. Apie antrą valandą nakties pas juos į namus atvykusiems pareigūnams moteris ėmė koneveikti savo sutuoktinį. Šis taip pat neliko skolingas.

Pareigūnai suprato, kad sutuoktiniai ruošiasi skirtis. Nuraminti vienas kitam pretenzijas reiškiančios poros policininkams nepavyko – į patarimus viską spręsti civilizuotai per skyrybų procesą jie nereagavo.

Galiausiai moteris pareiškė, kad šio barnio išvakarėse sutuoktinis ją išžagino.

Kadangi moteris tvirtino, kad sutuoktinis ja seksualiai pasinaudojo per prievartą, tokį pareiškimą gavusiems pareigūnams neliko nieko kito, kaip tik priimti šį pareiškimą ir pradėti ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo.

Savo žmonos išžaginimu įtartas jos sutuoktinis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Už išžaginimą yra baudžiama laisvės atėmimu.

Baužiamajame kodekse yra nurodyta, kad tas, kas lytiškai santykiavo su žmogumi prieš šio valią panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, yra baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Ar savo žmonos išžaginimu apkaltintam pakruojiečiui teks stoti prieš teismą, paaiškės atlikus ikiteisminį tyrimą.

Jei anksčiau santuokos saitais susaistyti žmonės vienas kito seksualiniais nusikaltimais nekaltindavo, tai pastaruoju metu moterys nevengia kreiptis į policiją kaltindamos savo sutuoktinius jų išžaginimu. Dažniausiai tokių pareiškimų sulaukiama šeimoms ruošiantis skirtis ar per skyrybų procesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.