Svetimas mokėjimo korteles pardavinėjusiam tauragiškiui gresia iki šešerių metų nelaisvės

Svetimas mokėjimo korteles pardavinėjusiam tauragiškiui gresia iki šešerių metų nelaisvės, penktadienį skelbia Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Svetimas mokėjimo korteles pardavinėjusiam tauragiškiui gresia iki šešerių metų nelaisvės.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Svetimas mokėjimo korteles pardavinėjusiam tauragiškiui gresia iki šešerių metų nelaisvės.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 10:34 AM, atnaujinta Dec 3, 2021, 10:36 AM

Jos teigimu, vyrui pateikti kaltinimai dėl neteisėto kito asmens vardu išduotos mokėjimo kortelės bei tapatybės patvirtinimo priemonių duomenų įgijimo, laikymo ir realizavimo.

„Kitam asmeniui tauragiškis, įtariama, už beveik pusę tūkstančio eurų pasiūlė įsigyti elektroninės bankininkystės prisijungimo prie svetimos banko sąskaitos duomenis ir svetimą mokėjimo kortelę. Klientui sutikus, kaltinamasis įsigijo kito asmens vardu išduotą kortelę su prisijungimo duomenimis ir pardavė klientui“, – rašoma pranešime.

Anot FNTT, siekdamas gauti dar vieną mokėjimo kortelę, kaltinamasis kitą asmenį įkalbėjo vykti į Lenkiją ir ten veikiančiame banke savo vardu užsisakyti bei už 100 eurų atlygį kaltinamajam parduoti mokėjimo kortelę su prisijungimo duomenimis.

Įtariama, kad kaltinamasis, gavęs kortelę ir prisijungimo duomenis, juos pardavė tretiesiems asmenims ir gavo beveik pusę tūkstančio eurų.

Kaltinamasis savo kaltės nepripažino.

Tyrimui vadovavęs Šiaulių apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir bylą perdavė teismui.

Neteisėtas kito asmens vardu išduotos mokėjimo kortelės bei tapatybės patvirtinimo priemonių duomenų įgijimas, laikymas ir realizavimas griežčiausiai baudžiamas laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai, o jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.