Pareigūnai sulaikė ir į pataisos namus grąžino kalinį

Alytaus pataisos namai informavo, kad atvirosios kolonijos nuteistasis Žydrūnas Černeckis gruodžio 10 d. buvo pristatytas į Alytaus pataisos namus Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų.

Sulaikytas negrįžęs kalinys.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Sulaikytas negrįžęs kalinys.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2021, 12:12 PM

Lapkričio 24 d. Ž. Černeckis buvo išleistas į Alytaus polikliniką, tačiau nustatytu laiku į bausmės atlikimo vietą negrįžo.

Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos dėkoja policijos pareigūnams, sėkmingai sulaikiusiems pasišalinusį atvirosios kolonijos nuteistąjį.

Atvirosios kolonijos, kaip bausmės atlikimo vietos, Lietuvoje pradėjo veikti nuo 2020 metų liepos. Pagal įstatymus jose bausmę atlieka nuteisti mažiau negu vienerių metų laisvės atėmimu nubausti asmenys arba perkeliami tie, kuriems likę mažiau negu vieneri metai iki išėjimo į laisvę.

„Kalėjimų departamentas stebi tendenciją, kad kai kurie nuteistieji piktnaudžiauja jiems atvirose kolonijose suteikiamomis teisėmis. Dažniausiai pažeidžia tvarką ir negrįžta nuteistieji, kurie yra teisti ne pirmą kartą, kurių socialiniai įgūdžiai yra riboti, asmenys, kurie turi priklausomybę nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų“, – rašoma departamento pranešime.

Nuteistieji dažniausiai negrįžta arba pasišalina iš darboviečių, parduotuvių, gydymo įstaigų, rečiau pasišalina iš atvirosios kolonijos teritorijos arba negrįžta iš trumpalaikės išvykos į namus.

Atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba trumpalaikių išvykų metu, naudotis mobiliaisiais telefonais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.