Areštinėje atsidūrė klastotę pasieniečiams pateikęs ukrainietis

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė lengvuoju automobiliu iš Latvijos vykusį ukrainietį. Vos įvažiavęs į Lietuvą ir iškart patikrinti sustabdytas užsienietis pasieniečiams pateikė galimai suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

 Areštinėje atsidūrė klastotę pasieniečiams pateikęs ukrainietis.<br> VSAT nuotr.
 Areštinėje atsidūrė klastotę pasieniečiams pateikęs ukrainietis.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2021, 2:13 PM, atnaujinta Dec 17, 2021, 2:16 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai magistraliniame kelyje Panevėžys – Ryga, vos už 50 metrų nuo Lietuvos ir Latvijos sienos, patikrinti sustabdė iš Latvijos vykusį automobilį „Mercedes Benz E200“. Latviškais registracijos numeriais ženklintą transporto priemonę vairavo 20 metų ukrainietis, turėjęs leidimą gyventi Latvijoje. Pastarasis dokumentas, beje, baigė galioti kelionės išvakarėse. Automobiliu kaip keleivis taip pat vyko Latvijos pilietis.

Patikros metu pasieniečiams įtarimų sukėlė prie vairo sėdėjusio užsieniečio pateiktas vairuotojo pažymėjimas. Pirminiais duomenis, Ukrainoje išduotas dokumentas yra suklastotas.

Po apklausos VSAT pareigūnai ukrainietį uždarė į areštinę.

Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ar jo panaudojimo Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai Ukrainos piliečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Vairuotojui sutikus, transporto priemonė perduota kartu važiavusiam Latvijos piliečiui, kuris ja grįžo į savo šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.