Teismas išteisino buvusius įdarbinimo įmonės vadovus dėl korupcijos

Kauno apygardos teismas tris buvusius nuteistųjų įdarbinimo įmonės Pravieniškėse vadovus išteisino dėl jiems inkriminuotų veikų.

Kauno apygardos teismas tris buvusius nuteistųjų įdarbinimo įmonės Pravieniškėse vadovus išteisino dėl jiems inkriminuotų veikų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kauno apygardos teismas tris buvusius nuteistųjų įdarbinimo įmonės Pravieniškėse vadovus išteisino dėl jiems inkriminuotų veikų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2021, 3:08 PM, atnaujinta Dec 18, 2021, 3:09 PM

Vytautui Pitkauskui ir Jonui Raudeliūnui dėl vieno epizodo byla nutraukta suėjus senačiai. Jie bei trečias kaltinamasis, Kazys Raudeliūnas, dėl kitų epizodų išteisinti, kadangi nepadarytos veikos, turinčios nusikaltimo požymių, BNS informavo teismo atstovė Milda Kryžė.

Iš V.Pitkausko ir J.Raudeliūno valstybės įmonei „Mūsų amatai“ gruodžio 10 dieną priteista solidariai atlyginti 3 tūkst. eurų turtinės ir 500 eurų neturtinės žalos. Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos civilinis ieškinys atmestas.

Ši byla dėl sukčiavimo, turto iššvaistymo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, tarpininko kyšininkavimo, dokumentų suklastojimo ir piktnaudžiavimo Kauno apygardos teisme pradėta nagrinėti dar 2015 metais.

2019 metais ji jau buvo išnagrinėta ir likę paskelbti tik nuosprendį, tačiau tuomet iš pareigų pasitraukė bylą nagrinėjęs teisėjas. Ją paskyrus naujam teisėjui, bylos nagrinėjimas grįžo į pradinę stadiją.

Buvę Pravieniškių įmonės vadovai šioje byloje kaltinti, jog nuteistųjų pagamintais daiktais „gerino santykius“ su įtakingais pareigūnais ir politikais.

Jie kaltinti dėl 2012-2013 metais įvykusių sandorių, tarp jų – tuometinio Viešojo saugumo tarnybos vadovo Sergėjaus Madalovo namuose įrengti laiptai, tuometiniam Seimo nariui Broniui Bradauskui dovanotas medžiotojų bokštelis, finansų viceministro pareigas ėjusio Aloyzo Vitkausko motinos ir sesers name tvarkytas stogas.

Visi trys kaltinamieji neigė savo kaltę. Jų teigimu, dokumentai galėjo būti tvarkomi neaiškiai, bet žalos įmonei tai nepadarė ir baudžiamoji atsakomybė jiems neturi būti taikoma.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.