Vilniaus oro uoste pareigūnai sučiupo į Dubajų skristi norėjusį vyrą: įtaria, kad COVID-19 testas – suklastotas

Vilniaus oro uoste pasieniečiams įkliuvo į Dubajų ketinęs skristi kaunietis, dokumentų patikros metu pateikęs, įtariama, suklastotą neigiamą koronaviruso tyrimo liudijimą.

Mėginiai.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Mėginiai.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 12:38 PM, atnaujinta Dec 20, 2021, 12:40 PM

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Vilniaus oro uoste patikrino reisu į Dubajų ketinusių vykti asmenų dokumentus.

Kontrolės metu, kaip teigiama VSAT pranešime, vienas keleivis, 43-ejų Kauno gyventojas, pateikė atspausdintą neva vienos medicinos laboratorijos išduotą tikralaikės PGR metodu atlikto koronaviruso tyrimo pažymėjimą, patvirtinantį neigiamą rezultatą.

Pasieniečiai nuskenavo QR kodą ir nustatė, kad jo duomenys nėra autentiški – dokumente esantys įrašai apie asmens tapatybę nesutapo su kode esančia informacija.

Apklausos metu kaunietis prisipažino bandęs pasinaudoti suklastotu dokumentu, tad reisu į Dubajų jam išvykti neleista.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Kaunietis po apklausos paleistas. Jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.