Klaipėdoje nuteisti „Sodros“ darbuotojams 100 eurų kyšį brukę sutuoktiniai

Klaipėdos apylinkės teismas baudžiamuoju įsakymu pripažino kaltais du asmenis dėl papirkimo. Apie Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (SODROS) Klaipėdos skyriaus Klientų aptarnavimo skyriaus vyriausiajai specialistei siūlomą kyšį SODROS atstovai pranešė Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Klaipėdoje nuteisti „Sodros“ darbuotojams 100 eurų kyšį brukę sutuoktiniai.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Klaipėdoje nuteisti „Sodros“ darbuotojams 100 eurų kyšį brukę sutuoktiniai.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 9:14 AM, atnaujinta Dec 21, 2021, 9:19 AM

Kaip rašoma STT pranešime, teismas, atsižvelgdamas į tai, kad kaltinamieji pripažino savo kaltę, taikė supaprastintą procesą ir skyrė vienu trečdaliu sumažintas bausmes – 6 mėn. laisvės apribojimą, bausmės vykdymo laikotarpiu išdirbti 80 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Bylos duomenimis, sutuoktiniai veikdami kartu tiesiogiai pasiūlė ir davė SODROS Klaipėdos skyriaus valstybės tarnautojui 100 eurų kyšį už informacijos ir konsultacijos dėl išankstinės pensijos suteikimą. SODROS atstovai apie siūlomą kyšį pranešė STT.

Nuo 2019 m. sausio 1 d. pagal Korupcijos prevencijos įstatymą valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo apie jam žinomą korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką privalo pranešti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), prokuratūrai arba kitai ikiteisminio tyrimo įstaigai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.