Sukčiaujant pavojingas atliekas tvarkiusiems asmenims – lygtinumas ir piniginės baudos

Sukčiaujant pavojingas atliekas tvarkę asmenys nuteisti lygtinai, jiems skirtos piniginės baudos, antradienį pranešė prokuratūra.

Sukčiaujant pavojingas atliekas tvarkę asmenys nuteisti lygtinai, jiems skirtos piniginės baudos, antradienį pranešė prokuratūra.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Sukčiaujant pavojingas atliekas tvarkę asmenys nuteisti lygtinai, jiems skirtos piniginės baudos, antradienį pranešė prokuratūra.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 5:20 PM

Jos teigimu, Vilniaus apygardos teismas, apeliacija tvarka išnagrinėjęs bylą, kaltais dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir dokumentų klastojimo padarant didelę žalą pripažino du buvusius ir vieną esamą įmonių vadovus bei vieną juridinį asmenį.

Po šio teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo.

Teismas nuteistiesiems Audriui Puškoriui ir Giedriui Volkui skyrė metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmes, Atliekų tvarkymo centro vadovui Erikui Janui Volosevičiui – metų laisvės atėmimo bausmę, visų jų vykdymą atidedant dvejiems metams.

Visi nuteistieji turės sumokėti teismo jiems skirtas 1,5 tūkst. eurų baudas. Pavojingų atliekų tvarkymo veiklą vykdžiusiai bendrovei „Biosistema“ skirta 9,4 tūkst. eurų bauda.

Teismas konstatavo, kad 2011-2013 metais A. Puškorius, vadovaudamas atliekų tvarkymo bendrovei, bendrininkų grupėje su kelių kitų panašia veikla užsiimančių įmonių vadovais G.Volku ir E.J.Volosevičiumi, klastojo dokumentais, melagingai nurodant, kad buvo sutvarkytos pavojingos alyvos atliekos.

Bendrininkai klastotus dokumentus pateikdavo Gamintojų ir importuotojų asociacijai. Ji, remdamasi dokumentuose nurodytas duomenims, kad pavojingos atliekos sutvarkytos, į įmonių sąskaitas pervesdavo už tokių atliekų tvarkymą numatytas pinigines lėšas.

Iš viso nuteistieji apgaulingai klastotuose dokumentuose buvo nurodę, kad sutvarkė virš 3650 tonų pavojingų alyvos atliekų, ir už tai Gamintojų ir importuotojų asociacija, disponuojanti savo narių surinktomis lėšomis, į įmonių sąskaitas pervedė daugiau kaip 300 tūkst. eurų.

Apkaltinamasis nuosprendis buvo priimtas teismui patenkinus Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro apeliacinį skundą, kuriuo jis prašė panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teismo 2019 metų kovo 25 dienos nuosprendį.

Pirmosios instancijos teismas kaltinamuosius buvo išteisinęs kaip nepadariusius nusikalstamų veikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.