Darbdavio seifą ištuštinusi šiaulietė išgirdo nuosprendį

Iš savo darbdavio seifo aukso ir sidabro luitų už daugiau nei 13 tūkstančių eurų pavogusi šiaulietė 24 metų K.B. ne tik neteko darbo, bet ir stojo prieš teismą.

 Iš darbdavio seifo šiaulietė pavogė tauriųjų metalų už daugiau nei 13 tūkstančių eurų. <br> R.Neverbicko asociatyvi nuotrauka
 Iš darbdavio seifo šiaulietė pavogė tauriųjų metalų už daugiau nei 13 tūkstančių eurų. <br> R.Neverbicko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 6:34 AM

Bylą išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismas K.B. pripažino kalta dėl vagystės ir skyrė laisvės apribojimą vieneriems metams ir trims mėnesiams. Nuteistoji taip pat privalės penkis mėnesius dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Teismo sprendimu K.B. nukentėjusiajam privalės atlyginti 13 tūkstančių 244 eurų turtinę ir 500 eurų neturtinę žalą.

Teismas taip pat paliko galioti prokuratūros paskirtą K.B. turto areštą automobiliui bei banke laikomoms santaupoms.

Pasigedo seife laikytų tauriųjų metalų

Vienos Šiaulių įmonės vadovas savo darbo kabinete esančiame seife laikė ir savo įsigytus investicinio aukso luitus bei sidabrines monetas.

Vieną seifo raktą turėjo pats direktorius, o kitą – toje pačioje įmonėje dirbanti jo žmona.

2021-ųjų birželio pradžioje, atsirakinęs seifą, direktorius pamatė, kad trūksta aukso luitų ir sidabro monetų. Iš pradžių vyras pagalvojo, kad auksą ir sidabrą galėjo pasidėti kur nors kitur, todėl apieškojo namus, bet jų ten nerado.

Supratęs, kad aukso ir sidabro luitai galėjo dingti tik iš seifo, direktorius kabinete sumontavo vaizdo stebėjimo kameras. Montuojant kameras kabinete buvo ir žmona.

Tąkart patikrinęs seife laikomus aukso luitus ir sidabrines monetas, direktorius vėl pasigedo kelių aukso luitų ir kelių sidabro monetų.

Vagilę užfiksavo vaizdo kameros

Įmonės vadovas ėmė pastoviai peržiūrinėti vaizdo kamerų įrašus ir kartą pamatė, kaip vakare į jo kabinetą užėjusi K.B. atsirakino seifą ir paėmė maišelį, kuriame buvo laikomas auksas, ir dėžutę, kurioje laikė sidabrines moneta,s ir juos apžiūrėjusi vėl padėjo į seifą.

Tuo metu nei maišelyje, nei dėžutėje tauriųjų metalų nebebuvo. Direktorius juos jau buvo paėmęs ir padėjęs į kitą vietą.

Supratęs, kas pavogė jo aukso luitus ir sidabrines monetas, direktorius pasikvietė K.B. ir paklausė, kaip ji ruošiasi atlyginti žalą.

Jauna mergina prašė palaukti pusę metų – ji vyktų dirbti į užsienį ir kas mėnesį grąžintų po tris tūkstančius eurų. Su tuo nesutikęs direktorius nusprendė kreiptis į policiją.

Bendradarbės stalčiuje rado raktus

Gavę nukentėjusiojo pareiškimą pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės.

Kalta dėl jai inkriminuoto nusikaltimo prisipažinusi K.B. sakė, kad į minėtoje įmonėje apskaitininke-sandėlininke pradėjo dirbti 2019 metų gruodžio mėnesį.

Jauna darbuotoja dirbo tame pačiame kabinete kaip ir direktoriaus žmona.

Pasak K.B., 2021-ųjų gegužės viduryje, jai vienai būnant kabinete prireikė pieštuko. Jo ieškodama moteris atidarė ir direktoriaus žmonos stalčių, kur pamatė raktus.

K.B. pasidarė smalsu, kas tai per raktai. Juos paėmusi moteris nuėjo į direktoriaus kabinetą ir vieną raktą įkišo į seifo užraktą. Ratas tiko.

Pasiėmė aukso ir sidabro

Atidariusi seifą darbuotoja pamatė, kad jame yra ne tik dokumentų segtuvai, bet ir maišelis bei dėžutė.

Juos pasiėmusi K.B. sugrįžo į savo kabinetą ir pažiūrėjo, kas yra maišelio bei dėžutės viduje.

Maišelyje buvo geltonos spalvos plokštelės. K.B. sakė nesupratusi, kad tai auksas, tačiau smalsumo vedina pasiėmė keturias plokšteles, o iš dėžutės – dvi sidabrinės spalvos monetas.

Tada maišelį su dėžute K.B. vėl padėjo į seifą, o seifo raktus padėjo ir direktoriaus žmonos stalčių.

Lombardai aukso luitų nepriėmė

Kad pavogtos plokštelės yra aukso luitai, K.B. sužinojo nunešusi juos į lombardą.

Deja, nė vienas lombardas aukso luitų paimti nesutiko. Viename lombarde K.B. paliko savo telefono numerį, jei kas susidomėtų šiais tauriaisiais metalais.

Po kelių dienų K.B. sulaukė nepažįstamo vyro skambučio, kuris sakė norįs pirkti auksą.

Susitikusi sutartoje vietoje vagilė iš nepažįstamojo už keturis aukso luitus ir dvi sidabrines monetas gavo pusantro tūkstančio eurų.

Gautus pinigus K.B. išleido savo reikmėms, tačiau jokių vertingesnių daiktų neįsigijo.

Trečią kartą rado tik akmenukų

Po kurio laiko K.B. vėl prireikė pinigų ir ji iš darbdavio seifo pavogė dar tris aukso luitus ir tris sidabrines monetas, už kurias iš tauriųjų metalų supirkėjo vėl gavo pusantro tūkstančio eurų.

Atsiskaitęs už tauriuosius metalus supirkėjas paklausė, ar ji dar turi aukso ir sidabro. Išgirdęs neigiamą atsakymą, jis liepė K.B. iš savo telefono ištrinti jo telefono numerį.

Teisme K.B aiškino, kad trečią kartą į darbdavio seifą lindo ne norėdama vogti, o ketindama įsitikinti, ar darbdavys pastebėjo brangiųjų metalų trūkumą.

Dėžutėje, į kurią anksčiau buvo sudėtos sidabrinės monetos, vagilė rado tik akmenukų, kurių nepasiėmė.

Netrukus K.B. buvo iškviesta į direktoriaus kabinetą ir ten sužinojo, kad buvo nufilmuota vaizdo kamerų.

Vogė dėl nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių

Moteris iškart prisipažino pavogusi tauriuosius metalus ir pažadėjo atlyginti žalą, kai tik galės tai padaryti.

Teisme K.B. gailėjosi, kad apvogė savo darbdavį.

Moteris sakė, kad po pirmosios vagystės daugiau vogti neketino, bet susiklostė nepalankios aplinkybės: darbo užmokestis buvo mažas, reikėjo išlaikyti vaiką, trūko pinigų, todėl ji ryžosi dar kartą apvogti darbdavį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.