Į Baltarusiją vykęs kirgizas pasieniečiams pateikė klastotę

Lavoriškių punkte į Baltarusiją vykęs mikroautobuso „Mercedes Benz Sprinter“ vairuotojas kirgizas pateikė, įtariama, suklastotą vilktos tokio paties modelio transporto priemonės registracijos liudijimą. Taip pat paaiškėjo, kad ji buvo pažymėta kitam automobiliui priklausančiais registracijos numeriais.

 Į Baltarusiją vykęs kirgizas pasieniečiams pateikė klastotę.<br> VSAT nuotr.
 Į Baltarusiją vykęs kirgizas pasieniečiams pateikė klastotę.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2021, 11:05 AM, atnaujinta Dec 23, 2021, 11:06 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį vėlai vakare VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai Lavoriškių kontrolės punkte patikrino 40-ies Kirgizijos piliečio ir jo vairuoto Prancūzijoje registruoto mikroautobuso „Mercedes Benz Sprinter“ dokumentus. Patikros metu užsienietis pateikė ir standžiąja vilktimi vilkto tokio paties modelio mikroautobuso registracijos liudijimą. Lavoriškių pasieniečiai nustatė, kad šis dokumentas, išduotas Belgijoje, yra, įtariama, visiška klastotė. Be to, ant mikroautobuso buvo užkabinti kitai transporto priemonei priklausantys valstybiniai registracijos numeriai.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trijų metų. Dėl transporto priemonės dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimo VSAT pareigūnai užsieniečiui skyrė 120 Eurų baudą.

Po apklausos kirgizą pasieniečiai paleido. Belgijoje registruotas automobilis laikinai saugomas Lavoriškių punkte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.