Dėl kriminalistų darbo broko daugiau kaip pusė rasto kokaino teisme tapo niekieno

Dėl kokaino siuntos įklimpusiam šiauliečiui pavyko išvengti atsakomybės už daugiau kaip pusę kvaišalų. Tiesa, tai mažai padėjo – teismas vis tiek jam skyrė 10 metų įkalinimo bausmę.

Dėl kriminalistų darbo broko daugiau kaip pusė rasto kokaino teisme tapo niekieno.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Dėl kriminalistų darbo broko daugiau kaip pusė rasto kokaino teisme tapo niekieno.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2021, 8:07 AM

Šiaulietis 35 metų Modestas Norvaiša pripažintas kaltu dėl daugiau kaip 108 gramų kokaino paketo gabenimo. O antrasis – 167 gramų – paketas teisme tapo niekieno. Taip nutiko dėl prasto kratą automobilyje dariusių kriminalistų darbo.

Pirmą sykį prieš teismą stojęs M.Norvaiša sakė esąs nekaltas ir prašė jį išteisinti, o jo gynėja baksnojo į teisėsaugininkų darbo broką. Bylą išnagrinėjęs teisėjas Zigmas Kavaliauskas pripažino, kad klaustukų išties buvo daug, todėl dalį kaltinimų pašalino.

Bet tai didelės įtakos skiriant bausmę neturėjo – paskirta tokia įkalinimo bausmė, kokios ir prašė prokurorė Violeta Bartušienė.

Teisėsaugininkai operaciją surengė prieš trejus metus – 2018-ųjų gruodžio 5 dieną, kai Šiaulių rajone sustabdė iš Klaipėdos grįžtantį visureigį BMW X6.

Turėta informacijos, kad šiaulietis M.Norvaiša gali būti įsigijęs didelį kiekį kokaino. Teismas buvo leidęs šį vyriškį sekti ir taikyti kriminalinės žvalgybos metodus.

Ties Bubių gyvenviete sustabdytame automobilyje buvo aptiktas kokaino paketas. Jį keleivio durelėse esančioje dėtuvėje parodė kvaišalų ieškoti apmokytas šuo.

Prieš kratą pareigūnai klausė vairuotojo ir keleivio, ar mašinoje nėra kvaišalų. Jie atsakė, kad nieko neveža. Bet dėtuvėje buvo surastas juodas paketas su daugiau kaip 108 gramais kokaino.

Per ikiteisminį tyrimą išsiaiškinta, kad tądien šiaulietį M.Bartušką į uostamiestį vežęs draugas nežinojo apie kvaišalus. Jam buvo paaiškinta, kad į Klaipėdą vykstama apžiūrėti patalpų Naujųjų metų šventei surengti.

Bet šiaulietį sekę kriminalistai užfiksavo jo susirašinėjimą SMS žinutėmis su klaipėdiečiu Ž.Ž. Bičiuliai nieko vienas kitam nerašė apie patalpas ir jų nuomą.

Atsargūs vyrai vienas kitam rašė šifruotus tekstus apie cigaretes, kurių įsigyti galima parduotuvėje. Tiesa, iš susirašinėjimo pareigūnams tapo aišku, kada šiaulietis vyks į uostamiestį.

Nustatyta, kad į Klaipėdą atvykęs ir su draugu susitikęs M.Norvaiša neapžiūrėjo jokių patalpų ir nesiderėjo dėl nuomos kainos.

Debreceno gatvėje susitikę vyriškiai pasuko į daugiabučių kiemus, o į mašiną grįžo vienas šiaulietis.

Kratą darę pareigūnai sakė, kad ir vairuotojas, ir keleivis buvo pastebimai susijaudinę, jiems drebėjo ir rankos, ir balsas.

Tiesa, neaišku, kaip per kratą nepastebėtas antrasis kvaišalų paketas. Jį pareigūnai surado po poros savaičių atlikę pakartotinę kratą. Bet mašina tikrinta nedalyvaujant nei savininkui, ir įtariamajam. Todėl bylą nagrinėjęs teisėjas Z.Kavaliauskas nusprendė, jog neįrodyta, kad šį paketą būtų gabenęs teisiamasis.

Buvo pašalinti ir kaltinimai dėl kvaišalų įgijimo ir laikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.