Du iš narkotikų kontrabandos pasipelnyti bandę vyrai ilgam atsidūrė už grotų

Bandymas pasipelnyti iš kvaišalų kontrabandos dviem vyrams: 33 metų Akmenės rajono gyventojui Vytautui Jašmontui ir šiauliečiui Renatui Keršiui – baigėsi liūdnai.

Patikrinę automobilį pareigūnai rado 18 paketų, kuriuose buvo apie aštuoni kilogramai narkotikų.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Patikrinę automobilį pareigūnai rado 18 paketų, kuriuose buvo apie aštuoni kilogramai narkotikų.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2021, 11:54 AM

Bylą dėl narkotikų gabenimo iš Albanijos išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas abiems kaltinamiesiems skyrė po vienuolika metų nelaisvės.

Rado paketų su kanapėmis

Anksčiau septynis kartus teistas V.Jašmontas ir vienuolika kartų teistas R.Keršis, kuris šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę taip pat už narkotikų kontrabandą, Lietuvos teisėsaugos pareigūnams su įkalčiais įkliuvo 2019 metų kovo mėnesį.

Turėdami žvalgybinės informacijos, kad V.Jašmontas ir R.Keršis gali užsiimti narkotikų kontrabanda, pareigūnai kovo 9 dieną sustabdė Lenkijos Respublikos ir Lietuvos Respublikos valstybės sieną kirtusį automobilį „Peugeot 206“, kuriuo iš Albanijos į Lietuvą važiavo abu minėti vyrai.

V.Jašmontas ir R.Keršis pareigūnams tvirtino, kad į Albaniją vyko pramogauti ir rodė į automobilyje sudėtą slidinėjimo įrangą.

Pareigūnai tuo nepatikėjo ir patikrinę automobilį rado jame paslėptus paketus su antžeminėmis kanapių dalimis.

Dalį kvaišalų rado tarnybinis šuo

Dar daugiau automobilyje paslėptų kvaišalų buvo rasta nusprendus jo patikrai pasitelkti specialiai narkotikus užuosti išmokytą tarnybinį šunį.

Keturkojis iškart aptiko galinėje automobilio dalyje, kėbulo ertmėse paslėptus kvaišalus.

Iš viso buvo rasta 18 paketų, kuriuose buvo apie aštuoni kilogramai narkotikų.

Pas R.Keršį pareigūnai rado ir netikrą vairuotojo pažymėjimą, kurį vyras tvirtino iš nepažįstamo asmens įsigijęs viename Šiaulių prekybos centre.

Kaltę neigė ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme

Už grotų atsidūrę R.Keršis ir V.Jašmontas kaltę dėl narkotikų kontrabandos neigė.

R.Keršis ir per ikiteisminį tyrimą ir teisme tvirtino net neįsivaizduojąs, kaip automobilyje atsirado kanapės. Vyras aiškino, kad kažkoks asmuo jo buvo paprašęs nuvykti į Albaniją ir kažką paimti. V.Keršio nurodyto asmens nustatyti nepavyko.

V.Jašmontas teisme taip pat tvirtino nesuprantąs, kaip automobilyje atsidūrė kvaišalai.

Su R.Keršiu V.Jašmontas sakė į Albaniją vykęs du kartus. Vairuoti automobilį V.Jašmontą neva paprašęs vairuotojo pažymėjimo neturintis R.Keršis.

Pasak V.Jašmonto, į Albaniją jie vykę papramogauti. Vairuoti automobilį sutikusiam V.Jašmontui R.Keršis sumokėjo už nakvynę, maitinimą ir pramogas svečioje šalyje ir dar davė 400 eurų.

Kaltinamųjų versija teismas nepatikėjo

Tiesa, patikslinti, kokiomis pramogomis su draugu mėgavosi Albanijoje, V.Jašmontas teisme neįstengė. Vyras taip pat negalėjo paaiškinti, kaip ant kai kurių pakuočių su kvaišalais pateko jo DNR pėdsakai.

Teismas atkreipė dėmesį į tai, kai po pirmos išvykos į Albaniją buvo pakeisti valstybiniai automobilio „Peugeot 206“ valstybiniai numeriai. Senas ir nebrangus automobilis galėjo būti specialiai įsigytas kvaišalų kontrabandai.

Kaltinamųjų kalbos apie tai, kad jie į Albaniją vyko slidinėti ir pramogauti, teismui pasirodė neįtikinamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.