Per šiuos metus pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai dėl saviizoliacijos pažeidimų: visi jie fiksuoti sugėrovų kompanijose

Per sausio mėnesį Šiaulių apskrities policija pradėjo penkis ikiteisminius tyrimus dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo.

Per sausio mėnesį Šiaulių apskrities policija pradėjo penkis ikiteisminius tyrimus dėl privalomos saviizoliacijos nesilaikymo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Per sausio mėnesį Šiaulių apskrities policija pradėjo penkis ikiteisminius tyrimus dėl privalomos saviizoliacijos nesilaikymo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2022, 12:51 PM, atnaujinta Jan 14, 2022, 12:52 PM

Visi pradėti ikiteisminiai tyrimai susiję su alkoholio vartojimu: žmonės, kuriems buvo nustatytas susirgimas Covid-19 virusu, girtavo kompanijose, neatsižvelgdami į saviizoliacijos ribojimą.

Įtarimai dėl šios nusikalstamos veikos pareikšti 21-nerių metų šiauliečiui, apie kurio saviizoliacijos pažeidimus paaiškėjo praėjusių metų gruodžio 28 d., kai policijos pareigūnai buvo iškviesti dėl triukšmo J. Basanavičiaus g. bute. Čia buvo rasti du girtaujantys asmenys

Išgertuvių metu jie sukonfliktavo. Vienas (1,56 prom.) jų dėl sumušto veido buvo nuvežtas į ligoninę medikų apžiūrai. Paaiškėjo, kad nukentėjusiajam prieš kurį laiką buvo nustatyta „Covid 19“ liga ir jam privaloma griežta saviizoliacija.

Vyras sąmoningai nesilaikydamas saviizoliacijos taisyklių platino virusą aplinkiniams. Už tai, kad sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga užkrečiamąja liga, vyrui pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiaulių tyrėjų akiratyje atsidūrė ir 35 Telšiuose gyvenantis vyras. Pareigūnai sausio 5-ąją dėl jo netinkamo elgesio buvo iškviesti į Šiaulių autobusų stotį, kur neblaivus telšiškis kabinėjosi prie žmonių, juos koneveikė. Sulaikytajam buvo nustatytas 1,4 prom. girtumas ir paaiškėjo, kad jis yra pasišalinęs iš Šiaulių ligoninės užkrečiamųjų ligų skyriaus. Vyras sirgo Covid-19 virusu. Dėl to jam taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pavojaus kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga liga sudarymo.

Radviliškio rajono policijos pareigūnai dėl analogiškos veikos sausio 3 d. sulaikė 34 metų Šeduvos gyventoją. „Covid 19“ segantis vyras virusų atnešė į maisto prekių parduotuvėje. Tyrimo metu paaiškėjo, kad jis parduotuvėje sirgdamas lankėsi ir kitomis dienomis. Taip pat – nusipirkti alkoholio.

Dar viena viruso skleidėja buvo nustatyta, kai Šiaulių miesto ir rajono policijos pareigūnai buvo iškviesti į Piktmiškio g, dėl smurto artimoje aplinkoje. Šeimyninio konflikto dalyvė pakvietė šalia gyvenančią savo seserį, kad ši paimtų vaiką. Tyrimo metu paaiškėjo, kad ji čia lankėsi, sirgdama „Covid 19“ ir būdama informuota, jog negali išvykti iš namų, lankytis viešose vietose, bendrauti su žmonėmis, kad nekeltų pavojaus kitiems asmenims ja užsikrėsti.

Atitinkamas baudžiamojo kodekso straipsnis nurodo, kad tas, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.