Pakruojo rajone 31 moteris šešerius metus diržu mušė savo keturis vaikus

Eilinį pranešimą nagrinėti ėmusi Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos darbuotoja sužinojo kraupią paslaptį – Pakruojo rajone 31 metų moteris savo keturis vaikus mušė ne kartą ir ne du. Smurtas prieš penkerių, septynerių, vienuolikos bei trylikos metų vaikus tęsėsi šešerius metus.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos darbuotoja sužinojo kraupią paslaptį – Pakruojo rajone 31 metų moteris šešerius metus mušė keturis savo vaikus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos darbuotoja sužinojo kraupią paslaptį – Pakruojo rajone 31 metų moteris šešerius metus mušė keturis savo vaikus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 10:14 AM, atnaujinta Jan 27, 2022, 4:30 PM

Šeimoje, kurioje moteris augina keturis nepilnamečius vaikus, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos darbuotoja apsilankė antradienį.

Specialistė atvyko tirti su smurtu nesusijusio pranešimo.

Šiai šeimai jau kelerius metus buvo teikiama pagalba, tačiau jokių duomenų apie čia galimai smurtą patiriančius vaikus Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba anksčiau neturėjo.

Specialistei bekalbant su vaikais, pastarieji ėmė skųstis, kad mama juos dažnai muša diržu. Vaikai tvirtino, kad diržu yra mušami jau šešerius metus.

Išgirdusi nerimą keliantį pasakojimą vaiko teisių gynėja nedelsiant kreipėsi į medikus, kurie apžiūrėjo vaikus.

Apie galimą smurtą prieš vaikus buvo pranešta ir policijos pareigūnams, kurie pradėjo tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Jei per tyrimą paaiškės, kad vaikai nemelavo, juos skriaudusiai motinai teks stoti prieš teismą.

Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kodėl ir kaip dažnai vaikai buvo mušami šioje šeimoje, turėtų paaiškėti apklausus nukentėjusiuosius ir įtariamąją.

Pasak Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos darbuotojų, šiuo metu visi keturi vaikai yra saugioje aplinkoje, jais tinkamai pasirūpinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.