Klaipėdoje skirtingų dydžių batus iš parduotuvės pagrobęs vyras kalės metus

Skirtingų dydžių batus iš parduotuvės Klaipėdoje pagrobusį anksčiau teistą vyrą teismas siunčia į kalėjimą daugiau nei metams.

Klaipėdoje skirtingų dydžių batus iš parduotuvės pagrobęs vyras kalės metus.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Klaipėdoje skirtingų dydžių batus iš parduotuvės pagrobęs vyras kalės metus.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-02 13:54

Trečiadienį Klaipėdos teismas V. M. pripažino kaltu įvykdžius dvi vagystes iš prabangių parduotuvių miesto centre.

Byloje nustatyta, kad V. M. pernai lapkričio 25 dieną parduotuvėje H. Manto gatvėje iš prekybinės salės, matant darbuotojai, paėmė vieną 41 dydžio „Hugo Boss“ batą 169 eurų vertės ir vieną 43 dydžio „Hugo Boss“ batą 169 eurų vertės. Įsidėjęs juos į maišelį, iš parduotuvės išbėgo.

Netrukus grįžęs į parduotuvę, nuo pakabos paėmė vyrišką bliuzoną „Emporio Giorgio Armani“, 1069 eurų vertės ir striukę „Hugo Boss“, 349 eurų vertės. Nesumokėjęs už prekes pabėgo iš parduotuvės.

Bylos duomenimis, gruodį jis įvykdė dar vieną vagystę – parduotuvėje Tiltų gatvėje, matant parduotuvės direktorei, nuo manekeno nuvilko vyrišką striukę ir neatsiskaitęs išbėgo iš parduotuvės.

Pasak teismo pranešimo, kaltinamasis V. M. kaltę pripažino visiškai. Jis neneigė, kad įvykdė vagystes, tačiau taip pasielgė dėl to, kad jam reikėjo batų ir striukės.

Imdamas skirtingų dydžių, dešinės kojos batus, nepastebėjo, kad batai skiriasi, todėl jais negalėjo avėti, o „Emporio Giorgio Armani“ vyrišką bliuzoną-striukę dėvėjo. Į parduotuvę Tiltų gatvėje atėjo jau turėdamas tikslą pavogti striukę, nes striukės neturėjo, o lauke buvo šalta. Pamatęs ant manekeno striukę, ją nuėmė ir išėjo. Po kiek laiko jį sulaikius, dalis daiktų parduotuvėms buvo grąžinta.

Teismas, išnagrinėjęs ir įvertinęs byloje esančius įrodymus, V. M. pripažino kaltu, įvykdžius atviras vagystes, t.y. vagystes įvykdytas kitų asmenų akivaizdoje.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė, kad padaryti du apysunkiai tyčiniai nusikaltimai, dėl vienos parduotuvei padaryta 1069 eurų žala, jos V. M. neatlygino.

Pasak teismo, V. M. vagystes padarė būdamas teistas už tyčinių nusikaltimų padarymą, o toks asmuo baudžiamojo įstatymo kontekste vertinamas kaip recidyvistas, į kaltinamojo asmenybę.

Vyras niekur nedirba, teistas penkis kartus, administracine tvarka baustas 47 kartus, iš kurių dalis nuobaudų paskirta už smulkias vagystes.

Įvertinęs nurodytas aplinkybes, teismas už šiuos nusikaltimus V. M. paskyrė griežčiausią bausmės rūšį – laisvės atėmimą.

Kadangi vyras kaltę pripažino visiškai ir byla išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, paskirtoji bausmė jam sumažinta vienu trečdaliu ir subendrinta su ankstesniu nuosprendžiu paskirta bausmės dalimi. Tokiu būdu V. M. paskirta galutinė – vienerių metų ir vieno mėnesio laisvės atėmimo bausmė.

Be to, kaltinamasis vienai parduotuvių turės atlyginti 1069 eurų turtinę žalą.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo nuosprendžio paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.