Dėl nesumokėto atlyginimo ukrainietis vairuotojas kreipėsi į Šiaulių įmonės vadovą – po pokalbio užsieniečiui teko kreiptis į gydytojus

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Pas įmonės vadovą ukrianietis vairuotojas užėjo norėdamas išsiaiškinti, kodėl už darbą negavo jam žadėtų 3 tūkstančių eurų. Į vairuotojo pretenzijas įmonės vadovas atsakė smurtu. <br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Pas įmonės vadovą ukrianietis vairuotojas užėjo norėdamas išsiaiškinti, kodėl už darbą negavo jam žadėtų 3 tūkstančių eurų. Į vairuotojo pretenzijas įmonės vadovas atsakė smurtu. <br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 12:04 PM

Tyrimas buvo pradėtas gavus vienoje Šiauliuose esančioje krovinių pervežimo įmonėje vairuotoju dirbančio 44 metų Ukrainos piliečio pareiškimą.

Į pareigūnus kreipęsis užsienietis pareiškė, kad trečiadienį apie vidurdienį jis buvo sumuštas Šiauliuose, Žemaitės gatvėje, esančios įmonės, kurioje jis dirba, patalpose.

Pasak nukentėjusiojo, pas įmonės vadovą jis užėjo norėdamas išsiaiškinti, kodėl už darbą negavo jam žadėtų 3 tūkstančių eurų.

Ukrainiečio teigimu, konstruktyviai pasikalbėti su įmonės vadovu jam nepavyko – į vairuotojo pretenzijas įmonės vadovas atsakė smūgiais.

Vietoj uždarbio mušti gavęs ukrainietis tą pačią dieną kreipėsi į medikus. Respublikinėje Šiaulių ligoninėje nukentėjusiajam buvo nustatyti galvos, krūtinės ląstos ir pilvo sumušimai. Pagalbą suteikę medikai ukrainietį išleido gydytis ambulatoriškai.

Tą pačią dieną užsienietis kreipėsi ir į policiją, kuri dėl jo sumušimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tyrėjai apklausė nukentėjusįjį. Taip pat bus apklaustas ir nukentėjusiojo įvardintas skriaudikas.

Jei paaiškės, kad pareiškėjas yra teisus, krovinių pervežimo įmonės vadovas turės ne tik sumokėti vairuotojui žadėtą atlyginimą, bet ir stoti prieš teismą už jo sumušimą.

Už fizinio skausmo sukėlimą arba nežymų sveikatos sutrikdymą baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.