Už pasinaudojimą autobuse rastu galimybių pasu šiauliečiui gresia baudžiamoji atsakomybė

Už pasinaudojimą autobuse rastu galimybių pasu šiauliečiui siūlo skirti 40-ies parų areštą

 Už pasinaudojimą autobuse rastu galimybių pasu šiauliečiui siūlo skirti 40-ies parų areštą.<br> Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
 Už pasinaudojimą autobuse rastu galimybių pasu šiauliečiui siūlo skirti 40-ies parų areštą.<br> Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 11:25 AM, atnaujinta Feb 4, 2022, 11:27 AM

Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras Gintaras Misevičius kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, kuriuo prašo 38-erių šiaulietį pripažinti kaltu panaudojus svetimą dokumentą.

Prokuroras siūlo jam skirti 40-ies parų areštą.

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, buvo pradėtas praėjusių metų gruodį. Tyrimo duomenimis, kaltinamasis, vykdamas viešuoju transportu, ant keleivio sėdynės rado A4 formato popieriaus lapą, kuriame buvo atspausdintas kitam asmeniui priklausantis galimybių pasas.

Į teisėsaugos pareigūnų akiratį šiaulietis pateko tada, kai bandė nesusimokėjęs prasmukti pro vieno Šiauliuose esančio prekybos centro kasas. Vyras iš karto buvo sustabdytas apsaugos darbuotojų. Aiškinantis aplinkybes nustatyta, kad šiaulietis į prekybos centrą pateko neteisėtai – jis galimai pasinaudojo autobuse rastu svetimu galimybių pasu.

Už tai jam pareikšti kaltinimai dėl antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimo arba pagrobtojo panaudojimo.

Prokuratūra pažymi, jog svetimo dokumento panaudojimas yra tyčinis apysunkis nusikaltimas, už kurį numatytos griežtos bausmės – nuo 5 000 eurų iki 200 000 eurų dydžio baudos arba 15–90 parų areštas, ar net laisvės atėmimas iki 6 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.