Kelmės policija sučiupo du vagyste įtariamus vyrus

Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė vagyste iš gyvenamojo namo įtariamus vyrus (gimusius 1968 m. ir 1973 m.).

Kelmės policija sučiupo du vagyste įtariamus vyrus.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kelmės policija sučiupo du vagyste įtariamus vyrus.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 11:18 AM, atnaujinta Feb 8, 2022, 11:21 AM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, viskas prasidėjo, kai vasario 2 dienos popietę, apie 14 val., Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą apie vagystę iš gyvenamojo namo, esančio Kelmės r., Janaučių kaime.

Kelmės policijos pareigūnai nieko nelaukdami nuvyko į įvykio vietą. O ten ir paaiškėjo daugiau detalių. Apvogto namo savininkas (gim. 1968 m.) pastebėjo, kad be jo leidimo, kažkas įsibrovė į jo gyvenamojo namo vidų ir kambaryje, išlaužę rakinamos spintelės įleidžiamą spyną, iš spintelėje buvusios plastikinės dėžutės pavogė 900 eurų.

Kelmės rajono policijos pareigūnai reaguodami į gautą pareiškimą pradėjo intensyvią paiešką. Išsiaiškinę visas detales, atliekant paieškos veiksmus karštais pėdsakais, profesionalumo ir patirties dėka, pritaikę ikiteisminio tyrimo veiksmus, įtariamuosius greitai rado. Pareigūnams pavyko rasti ir pavogtus pinigus, deja, ne visus, o – 850 eurų.

Neblaivūs įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Vienam jų nustatytas 0,98 promilės girtumas, kitam – 0,42. Šiuo metu jiems paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas mėnesiui laiko.

Vyrų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Įstatymuose numatyta, kad tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, ryšių kabelių kanalų sistemą, saugyklą ar saugomą teritoriją, arba viešoje vietoje pagrobė svetimą turtą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) arba automobilį, arba pagrobė strateginę ar svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.