Prieš teismą stos audinių kailiukų vagyste įtariamas vyras – kaltinamas 110 tūkst. eurų nuostoliu

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, kartu su Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorais baigė ir teismui perdavė bylą, kurioje didelės vertės audinių kailiukų vagyste įtariamas 1981 m. gimęs vyras.

Prieš teismą stos audinių kailiukų vagyste įtariamas vyras – kaltinamas 110 tūkst. eurų nuostoliu .<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Prieš teismą stos audinių kailiukų vagyste įtariamas vyras – kaltinamas 110 tūkst. eurų nuostoliu .<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-08 10:25, atnaujinta 2022-02-08 10:29

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2021 m. gegužės 14 d. gavus pranešimą, kad Rietavo savivaldybėje, Daugėdų kaime, iš vienos uždarosios akcinės bendrovės patalpų, be įsilaužimo žymių, yra pavogta 15 kartoninių dėžių, kuriose buvo 1 718 vnt. rudų ir sidabrinių audinių kailiukų.

Skaičiuojama, kad padaryta žala siekia daugiau nei 110 tūkst. eurų.

Tyrimo metu Klaipėdos kriminalistai nustatė, kad vagystę galimai įvykdė 40-metis bendrovės darbuotojas. Įtariama, kad aukcionui paruoštus audinių kailiukus jis galėjo išsivežti per kelis kartus, nuo 2021 m. sausio mėn. iki balandžio mėn. pabaigos.

Tyrimo duomenimis, iš pradžių vyras buvo apklaustas kaip liudytojas, vėliau, pareigūnams patikslinus aplinkybes, 2021 m. rugpjūčio 18 d. jis buvo sulaikytas kaip įtariamasis ir jam paskirtas suėmimas 10 dienų. Po to kardomoji priemonė buvo pakeista į intensyvią priežiūrą, dėvint apykoję.

Anksčiau neteistam įtariamajam už didelės vertės turto vagystę gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.