Kirgizo bandymas apgauti pasieniečius neišdegė – jis uždarytas į areštinę

Lavoriškių punkte krovininį automobilį vairavęs kirgizas pasieniečius bandė apgauti pateikdamas, įtariama, padirbtą vairuotojo pažymėjimą.

Kirgizo bandymas apgauti pasieniečius neišdegė – jis uždarytas į areštinę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kirgizo bandymas apgauti pasieniečius neišdegė – jis uždarytas į areštinę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2022, 1:16 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį vakare Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių kontrolės punkte VSAT pareigūnai patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 26-erių Kirgizijos piliečio bei jo vairuoto krovininio automobilio „Volvo“ dokumentus.

Užsienietis pasieniečiams pateikė tvarkingą transporto priemonės registracijos liudijimą, tačiau jo turėtas kirgiziškas vairuotojo pažymėjimas iškart sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

VSAT pareigūnai nustatė, kad kirgizas į Lietuvą atvyko iš Lenkijos, kurios pasienyje nuolatiniai tikrinimai nėra atliekami.

Vairuotojui VSAT pareigūnai surašė administracinio nusižengimo protokolą už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės ir skyrė 450 eurų baudą.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo klastote Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai kirgizui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

„Volvo“ perduotas kitam vairuotojui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti tokios kategorijos transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.