5 kartus teistas ir 47 kartus baustas klaipėdietis apsikvailino darydamas nusikaltimą: turės laiko pagalvoti už grotų

Nors skirtingų dydžių batus iš parduotuvės nugvelbęs vyriškis negalėjo jų avėti, nuo bausmės tai neapsaugojo – bylą dėl dviejų atvirųjų vagysčių išnagrinėjęs Klaipėdos apylinkės teismas pasiuntė šį ilgąpirštį už grotų metams ir mėnesiui.

Sulaikytas vyras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Sulaikytas vyras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-10 06:58

Įžūli vagystė pribloškė ir parduotuvės Klaipėdoje, Herkaus Manto gatvėje, darbuotojas, ir pareigūnus.

Pernai lapkričio 25 dieną užsukęs į parduotuvę vyras paėmė vieną 41 dydžio ir vieną 43 dydžio „Hugo Boss“ batus: kiekvienos poros kaina – 169 eurai. Susidėjęs juos į maišelį jis iš parduotuvės pabėgo.

Vagišius netrukus grįžo, čiupo nuo pakabo „Giorgio Armani“ vyrišką bluzoną, kainuojantį 1069 eurus, ir striukę „Hugo Boss“, kurios kaina – 349 eurai, ir vėl paspruko nesumokėjęs.

Gruodžio mėnesį tas pats 36 metų vyras užsuko į parduotuvę Tiltų gatvėje ir prekybininkės akivaizdoje nuo manekeno nuvilkęs vyrišką striukę pabėgo.

Apklausiamas, kodėl taip pasielgė, vagišius aiškino, kad buvo šalta, o jis neturėjo kuo apsivilkti.

Dėl skirtingų dydžių batų vyras teigė apsikvailinęs, be to, abu jie buvo dešinės kojos, taigi avėti jų negalėjo.

Teisme savo kaltę V.M. pripažino visiškai, todėl bausmė jam sumažinta trečdaliu. Dalis daiktų buvo rasta vagišiaus namuose, jie grąžinti savininkams.

Dvi tyčines vagystes V.M. padarė būdamas teistas už tyčinius nusikaltimus.

Vyras niekur nedirba, teistas penkis kartus, administracine tvarka baustas 47 kartus, dažniausiai – už smulkias vagystes, todėl dabar jis daugiau kaip metus praleis už grotų. Taip pat turės atlyginti 1069 eurų žalą.

Domino tiktai prabangūs kvepalai

Už grotų pateko dar vienas įžūlus vagis, tik lapkričio mėnesį ištrūkęs į laisvę iš įkalinimo įstaigos.

Užėjęs į parduotuvę Šilutės plente jis čiupo kasos aparato stalčių, kuriame buvo 180 eurų, ir paspruko. Po poros mėnesių pareigūnai jį sulaikė, o teismas leido suimti dviem mėnesiams.

33 metų vyrui pateikti kaltinimai dėl vagystės ir turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Kitas 29 metų klaipėdietis neilgai kvepėjo vogtais kvepalais – po kelių vagysčių iš parduotuvių jį sulaikė Klaipėdos policijos pareigūnai.

Įtariama, kad lapkričio mėnesį šis jaunas vyras apvogė kelias parduotuves uostamiesčio centre ir pietinėje dalyje.

Tiltų gatvėje jo laimikis buvo dvi pakuotės kvepalų, kurių vertė – 126 eurai. Po poros dienų iš parduotuvės Taikos prospekte jis nugvelbė du buteliukus tualetinio vandens, kurių kaina – 167 eurai.

Dar po poros dienų jis pakeitė braižą – pavogė įvairių smulkių statybos įrankių, kurių vertė – 227 eurai. Kitą dieną jis vėl grįžo prie įprastų nusikaltimų – iš dviejų parduotuvių Taikos pr. ir Vingio gatvėje vėl nugvelbė kvepalų.

Neatmetama, kad jis apvogė ir daugiau parduotuvių. Kol tai aiškinamasi, daugiau kaip dešimt kartų už vagystes, plėšimus, narkotinių medžiagų laikymą jau teistas benamis suimtas trims mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.