Nelegalus per Lietuvą ketinusiems vežti baltarusiui ir ukrainiečiui – laisvės atėmimas

Kauno apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, nuteisė nelegalius migrantus kėsinusius gabenti Baltarusijos ir Ukrainos piliečius A.H. ir A.K.

Nelegalus per Lietuvą ketinusiems vežti baltarusiui ir ukrainiečiui – laisvės atėmimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Nelegalus per Lietuvą ketinusiems vežti baltarusiui ir ukrainiečiui – laisvės atėmimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2022, 10:08 AM, atnaujinta Feb 15, 2022, 10:11 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai Druskininkų savivaldybėje, Švendubrės kaimo ribose pastebėjo ir sustabdė du Lenkijoje registruotus automobilius. Vieną jų vairavo Ukrainos Respublikos pilietis, kitą – Baltarusijos. Abu vairuotojai prisipažino, kad laukia neteisėtų migrantų grupės, jie turėjo ateiti iš Baltarusijos Respublikos. Pasak vairuotojų, perėjus Lietuvos – Baltarusijos sieną, jie migrantus turėjo pervežti per Lietuvos – Lenkijos sieną.

Ukrainietis vairuotojas teigė, kad laukia 3 nelegalių migrantų, o Baltarusijos pilietis teigė laukiantis 4-5 migrantų ir vieną jų žadėjo vežti automobilio bagažinėje. Abu patvirtino, kad už nelegalų pervežimą gaus piniginį atlygį – po 400 dolerių.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad abu vairuotojai buvo siųsti tų pačių organizatorių. Tiek ukrainietis, tiek Baltarusijos pilietis, „Facebook“ tinkle rado skelbimus, siūlančius užsidirbti papildomų pajamų. Už kiekvieną žmogų buvo žadamas 400 dolerių atlygis.

Abu vežėjai ruošėsi užsiimti nusikalstama veika dėl savanaudiškų paskatų ir abu visiškai pripažino savo kaltę, sutiko tyrimą vykdžiusiems pareigūnams suteikti prieigą prie savo socialinių tinklų, parodė visus susirašinėjimus.

Kauno apygardos teismas abu vairuotojus pripažino kaltais dėl pasikėsinimo neteisėtai gabenti žmones per valstybės sieną.

Baltarusijos piliečiui A.H. paskirta 2 mėnesių ir 14 dienų laisvės atėmimo bausmė ir konfiskuotas automobilis „Mitsubishi Carisma“.

Ukrainos piliečiui A.K. taip pat paskirta 2 mėnesių ir 14 dienų laisvės atėmimo bausmė ir nuspręsta išieškoti automobilio „Škoda Fabia“ vertę 4 270 eurus, atsižvelgiant į tai, kad automobilį šiam nusikaltimui jis nuomojosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.