Teismas cigarečių kontrabandos byloje Viliui Karaliui nelaisvę sutrumpino nuo 13 iki 6 metų

Apeliacinis teismas vienoje didžiausių cigarečių kontrabandos bylų Lietuvos istorijoje daugiau nei perpus sumažino laisvės atėmimo bausmę buvusiam policijos pareigūnui Viliui Karaliui.

Teismas cigarečių kontrabandos byloje V. Karaliui nelaisvę sutrumpino nuo 13 iki 6 metų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Teismas cigarečių kontrabandos byloje V. Karaliui nelaisvę sutrumpino nuo 13 iki 6 metų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-15 10:48, atnaujinta 2022-02-15 10:53

V.Karaliui Vilniaus apygardos teismas 2019 metais buvo paskyręs 13 metų laisvės atėmimo. Naujai paskelbtu nuosprendžiu V. Karaliui skirti šešeri metai laisvės atėmimo.

Generalinė prokuratūra nuosprendį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui, prašydama paskirti dar griežtesnę laisvės atėmimo bausmę – 16 metų laisvės atėmimo, o kitiems asmenims – nuo pusantrų iki 15 metų.

Tačiau trečiadienį paskelbtu nuosprendžiu teismas jį išteisino dėl nusikalstamo susivienijimo cigaretėms gabenti organizavimo, jo nusikalstamą veiką dėl cigarečių gabenimo perkvalifikavo į organizuotos grupės padarytus nusikaltimus.

Šioje didelės apimties byloje buvo nuteisti 25 asmenys, Apeliaciniam teismui buvo pateikti 24 apeliaciniai skundai.

Šioje byloje be V. Karaliaus taip pat nuteistas buvusio Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus sūnus Aivaras ir dar 22 asmenys, tarp jų ir buvę muitininkai.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad per dvejus metus į Lietuvą ir kitas Europos Sąjungos šalis vilkikais neteisėtai įvežta ir išvežta cigarečių, kurių muitinė vertė viršijo 10 mln. eurų. Nelegaliai per sieną gabenta arba bandyta pergabenti daugiau nei 84,6 mln. vienetų kontrabandinių rūkalų.

Byla Vilniaus apygardos teisme nagrinėta ilgiau nei šešerius metus.

V.Karalius figūravo ir teisėjų korupcijos byloje. Išskyrus ją iš pagrindinės bylos, 2019 metų rugpjūtį teismas buvusį policininką nubaudė 21,6 tūkst. eurų bauda už pažadą papirkti teisėją.

Anksčiau V.Karalius teistas keturis kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.