Kauno kosmetologė išvystė pogrindžio verslą – „pumpavo“ į lūpas hialurono rūgštį dešimtims savo klienčių Tarp grožio troškusios klientūros – prestižinių profesijų atstovės

Nelegaliai hialurono rūgšties injekcijomis savo klientėms lūpų korekcijas atlikdavusi 32 metų kaunietė Karolina Č. išgirdo nuosprendį – už tai, kad veikė be licencijos ir aplaidžiai tvarkė buhalterinę apskaitą, teismas jai skyrė 6 tūkst. eurų baudą.

 Kaune nuteistas nelegalias grožio procedūrų injekcijas leidusi kosmetologė.<br> Lrytas.lt koliažas
 Kaune nuteistas nelegalias grožio procedūrų injekcijas leidusi kosmetologė.<br> Lrytas.lt koliažas
 Kaune nuteistas nelegalias grožio procedūrų injekcijas leidusi kosmetologė.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr. 
 Kaune nuteistas nelegalias grožio procedūrų injekcijas leidusi kosmetologė.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 17, 2022, 4:06 PM, atnaujinta Feb 17, 2022, 4:58 PM

Taip pat bus konfiskuota jos pogrindinių pajamų dydžiui prilygstanti suma – daugiau nei 11 tūkst. eurų.

Moteris grožio paslaugų kabinetuose Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje ir Panevėžyje klientėms adata sušvirkšdavo į lūpas ir kitas veido vietas hialurono rūgšties užpildus. Neteisėtas paslaugas ji teikė ne jai priklausančiuose salonuose, bet su jų savininkų žinia.

Teisėsaugos duomenimis, ne mažiau kaip 80 medicininių-intervencinių procedūrų atlikusi kaunietė asmeniškai gavo 11 tūkst. 180 eurų pajamų.

Vienas suleidimas kainuodavo nuo 140 iki 180 eurų, priklausomai nuo švirkšto dydžio.

Teisiamoji taip pat aplaidžiai vykdė buhalterinę apskaitą – deklaravo tik pajamas, gautas už individualią veiklą, bet neįrašydavo lėšų, įplaukusių pagal verslo liudijimą.

Kauno apylinkės teismas pabrėžė, jog kosmetologės diplomą turinti verslininkė iš viso neturėjo teisės leisti į odą hialurono rūgšties – šias procedūras gali atlikti tik gydytojai dermatologai arba plastikos chirurgai, turintys atitinkamas licencijas.

Per apklausas parodymus davė ir kaltinamosios klientės. Moterys susirasdavo ją, perskaičiusios reklamą feisbuke arba apie paslaugas išgirsdavo iš draugių.

Tarp klienčių buvo ir advokačių, kitų prestižinių profesijų atstovių. 

Suprasdama, kad veikia neteisėtai, kosmetologė vengė klientėms išduoti kvitus ar kitus dokumentus, patvirtinančius gautas pajamas.

Baudžiamoji byla kaunietei iškelta pirmąsyk, tačiau administracine tvarka ji buvo bausta net 41 kartą – daugiausiai už eismo taisyklių pažeidimus.

Kaunietė pripažino savo kaltę dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo, tačiau neigė kaltinimą dėl nelegalių injekcijų, atliekant grožio procedūras. 

Ji tvirtino turinti tam reikalingų medicininių žinių, tačiau teismas pareiškė, kad įgytos kosmetologijos specialistės kvalifikacijos nepakanka.

Moteris prašė atleisti ją nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, bet to nebuvo padaryta, nes ji kaltę pripažino tik iš dalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.