Š. Barto dukrą neblaivus skriedamas gatve pražudęs M. Daukšys nuteistas lygtinai

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį vilnietį  politiko Kęstučio Daukšio sūnų Mindaugą Daukšį pripažino kaltu dėl žinomo režisieriaus Šarūno Barto dukters žūties avarijoje ir nuteisė jį kalėti lygtinai.

 M. Daukšys avariją sukėlė neblaivus ir važiuodama miesto gatvėmis beveik 130 kilometrų per valandą greičiu, paskelbta teisme.<br> lrytas.lt montažas.
 M. Daukšys avariją sukėlė neblaivus ir važiuodama miesto gatvėmis beveik 130 kilometrų per valandą greičiu, paskelbta teisme.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2022, 2:37 PM, atnaujinta Feb 17, 2022, 2:38 PM

M. Daukšys avariją sukėlė neblaivus ir važiuodama miesto gatvėmis beveik 130 kilometrų per valandą greičiu, paskelbta teisme.

Teismas 36 metų M. Daukšiui skyrė laisvės atėmimą penkeriems metams, tada trečdaliu sumažino ir skyrė galutinę bausmę – laisvės atėmimą trejiems metams ir keturiems mėnesiams. Paskirtos bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams.

Visą bausmės atidėjimo laikotarpį M. Daukšys negalės išvykti iš gyvenamosios vietos, privalės būti namuose nuo 22. iki 6 val., negalės vartoti psichiką veikiančių medžiagų, jam penkerius metus uždrausta vairuoti.

Prokuroras paprašė vyrui skirti ketverių metų laisvės atėmimo bausmę ir ją atidėti.

Tuo metu kaltinamasis ir nukentėjusieji, jiems susitaikius, teigė, kad yra visos sąlygos atleisti vairuotoją nuo baudžiamosios atsakomybės.

Teisėja Aušra Ragelienė žurnalistams sakė, kad bausmės tikslai bus pasiekti neskyrus realios laisvės atėmimo bausmės.

Pasak teisėjo, atleisti vairuotoją nuo baudžiamosios atsakomybės šioje byloje nebuvo nustatyta visų sąlygų.

„Jis du kartus viršijo leistiną, buvo baustas administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, iki įvykio penkis kartus baustas už greičio viršijimą iš viso šešis kartus baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus“, – sakė teisėja A. Ragelienė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad leistiną greitį neblaivus vairuotojas viršijo du kartus.

Avarijos byloje atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas, liudytojai į teismą nebuvo kviečiami.

Byla teismo sprendimu nagrinėta neviešai, to paprašius ir nukentėjusiųjų, ir kaltinamųjų atstovams.

M. Daukšys teistas už tai, kad pernai pavasarį automobiliu Vilniuje mirtinai sužalojusio dviračiu važiavusią 25-erių Iną Mariją Bartaitę. Ji kaip aktorė jau buvo nusifilmavusi įvairiuose filmuose.

Byloje civilinis ieškinys nebuvo pareikštas, tačiau per posėdį paaiškėjo, kad šalys sudarė susitarimą dėl žalos atlyginimo.

Prokuratūros teigimu, tragiška avarija įvyko balandžio 7-osios naktį Vilniaus Antakalnio gatvėje.

Būdamas neblaivus ir važiuodamas miesto gatve didesniu kaip 123 kilometrų per valandą greičiu, automobilio „Hyundai“ vairuotojas kliudė dviratį. Nuo patirtų sužalojimų dviratininkė iš karto žuvo.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, „Hyundai“ vairuotojas M. Daukšys pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, būdamas neblaivus neįvertino sudėtingų meteorologinių sąlygų (buvo tamsu, lijo), nepasirinko saugaus greičio, o leistiną greitį viršijo daugiau nei dvigubai.

Neatsargiai ir neatidžiai vairuodamas, jis nesugebėjo sulėtinti greičio ir išvengti susidūrimo su ta pačia kryptimi važiavusia dviratininke. Po tragiško eismo įvykio „Hyundai“ vairuotojui nustatytas 0,98 promilės girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.