Teismui perduota cigarečių kontrabandos byla: manoma, jog įtariamasis veikė kartu su organizuota grupuote

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Marius Venskūnas teismui perdavė bylą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Teismui perduota cigarečių kontrabandos byla: manoma, jog įtariamasis veikė kartu su organizuota grupuote.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Teismui perduota cigarečių kontrabandos byla: manoma, jog įtariamasis veikė kartu su organizuota grupuote.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-17 10:12

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, V.A. kaltinamas kontrabandos gabenimu, įtariant, kad galėjo veikti kartu su organizuota grupe.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Kriminalinių tyrimų valdybos ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Bylos duomenimis, 2020 m. rugsėjo mėnesį, vykdant sienos apsaugą Šalčininkų rajone, buvo pastebėti įtartini asmenys einantys su nešuliais. Asmenys, pamatę pareigūnus, pasileido bėgti, išsiskirstė į skirtingas puses.

Įvykio vietoje sulaikytas V.A. prisipažino, kad gabeno pakuotes, kuriose buvo cigaretės.

Nustatyta, kad nusikalstamos veikos metu buvo gabenama 15 dėžių (7500 vnt.) cigarečių su Baltarusiškomis banderolėmis „FEST“ ir dar 20 pakelių kaitinamo tabako „HEETS“ su taip pat Baltarusiškomis banderolėmis.

Cigarečių ir kaitinamojo tabako bendra vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius viršijo 250 MGL dydžio sumą ir sudarė 26 810 eurų.

Pagal tokius turimus įkalčius V.A. kaltinamas padaręs nusikalstamą veiką.

Kaip numatyta Baudžiamajame kodekse, tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.