Jaunas klaipėdietis lieja apmaudą: už kriptovaliutą prisipirkęs kokaino ilgai nematys šeimos

800 gramų kokaino parsisiuntusiam 28 metų klaipėdiečiui gresia griežta bausmė – už neteisėtą didelio kiekio narkotinių medžiagų įgijimą, laikymą ir platinimą numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Vyras.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vyras.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 3:16 PM

Klaipėdos apygardos teisme kaltę visiškai pripažinęs Gabrielius Šliteris, matyt, tikisi, kad nuoširdus prisipažinimas ir gailėjimasis sušvelnins bausmę.

„Tai yra didžiausia gyvenimo klaida. Geriau gyventi sąžiningai ir vargingiau, bet gyventi laisvėje“, – posėdžių salėje sakė kaltinamasis.

Už durų jo laukė liudytojais tapę tėvai ir sužadėtinė, ant rankų laikanti dar metų neturinčią dukrą.

Narkotikus rado garaže

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai gavus informacijos apie kvaišalus platinantį vyrą.

Teisėsaugai jis jau buvo žinomas – metų pradžioje įtartas nesunkiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo.

Birželį pareigūnai Klaipėdoje, Kaštonų gatvėje, G.Šliterio garaže, rado apie 800 gramų grynos narkotinės medžiagos – kokaino, kurio kaina juodojoje rinkoje gali siekti 140 tūkst. eurų.

Tą pačią dieną įtariamasis buvo sulaikytas Herkaus Manto gatvėje.

Atlikus kratą jo namuose ir garaže rasta kanapių, elektroninės svarstyklės, narkotinėms medžiagoms pakuoti skirta įranga – slėgimo staklės ir vakuumavimo aparatas.

G.Šliteriui buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, vėliau ji pakeista į užstatą, intensyvią priežiūrą ir dokumentų paėmimą.

Taip pat laikinai apribotos jo teisės į du brangius automobilius, jų bendra vertė – daugiau kaip 55 tūkst. eurų.

Pirko už kriptovaliutą

G.Šliteris anksčiau dirbo viename bare Martyno Mažvydo alėjoje ir pastebėjo, kad kai kurie lankytojai nori įsigyti kvaišalų, ir tas poreikis vis didėja.

Iš pradžių jis esą juos suvesdavo su pardavėju, tapo tarpininku ir kažkiek užsidirbdavo, tačiau po kiek laiko nusprendė labiau pasipelnyti ir įsigijo kvaišalų.

Internete jis rado specialią svetainę, kurioje už kriptovaliutą buvo galima užsisakyti „žolės“, kokaino arba kitokių psichotropinių medžiagų.

Už 800 gramų kokaino jis teigė sumokėjęs kriptovaliuta, kurios vertė tos dienos kursu buvo daugiau kaip 16 tūkst. eurų.

„Tuomet laukiau, kol su manimi susisieks, gavau programėlę, man pasakė, kad turiu laukti žinių, kur bus padėtas kokainas.

Man pranešė, jog bus padėta netoli garažo, tuomet teks eiti su telefonu naudojant navigaciją, kad sužinotum tikslią vietą. Radau paketą prie Danės upės krūmuose vakuuminiame maiše“, – pasakojo G.Šliteris.

Dar paslaptingesnė istorija apie tai, kaip jis nusipirko kanapių. Tai esą padaryti labai paprasta naudojantis feisbuko paskyra.

Dviračiu atvažiavo kažkoks vyras su gobtuvu ir pardavė. Esą jis kanapes pirko savo reikmėms, o kokaino nevartoja.

Tėvai padėdavo sūnui

Kaltinamojo sužadėtinė pasinaudojo teise neduoti parodymų teisme prieš artimą žmogų. G.Šliterio tėvai nusprendė kalbėti.

Jie pasakojo, kad sūnus visą laiką gyveno kukliai ir jie jam padėdavo, – mokėjo už studijas Socialinių mokslų kolegijoje, kurių jis taip ir nebaigė, už nuomojamą butą, padengdavo komunalinius mokesčius, duodavo pinigų, atveždavo vištų ar triušių, nes juos augino savo ūkyje.

Teismui kilo klausimų dėl dviejų G.Šliterio turėtų brangių automobilių.

Jis aiškino, kad vieną nusipirko JAV (pinigų buvo susitaupęs ir dar paskolino tėvai), tačiau jį reikėjo remontuoti, o kitą, dar brangesnį, įsigijo tėvai, tačiau davė jam naudotis, nes gimus dukrai reikėjo transporto priemonės.

„Norėjau sukurti geresnį gyvenimą savo draugei, su kuria netrukus tuoksimės, ir vaikui“, – sakė kaltinamasis ir patikino, kad apie jo juodus darbelius niekas iš artimųjų nežinojo.

Kaltinamojo motina pažymėjo, kad apie viską sužinojo tik tuomet, kai sūnus buvo sulaikytas.

Nuosprendis bus skelbiamas kovo pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.