Nuteistasis sukėlė ant kojų pareigūnus: melagingai pranešė apie sprogmenis ambasadose ir teismuose

Ketvirtadienio popietę buvo gauti keli skambučiai apie padėtas bombas teismuose bei ambasadose. Paaiškėjo, jog pranešimai buvo melagingi, o pats pranešėjas atlieka bausmę Marijampolės pataisos namuose.

Marijampolės pataisos namuose nuteistasis sukėlė ant kojų pareigūnus: melagingai pranešė apie sprogmenis ambasadose ir teismuose.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Marijampolės pataisos namuose nuteistasis sukėlė ant kojų pareigūnus: melagingai pranešė apie sprogmenis ambasadose ir teismuose.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 9:04 AM

Policijos departamento duomenimis, vasario 17 d. apie 15 val. 55 min. – 16 val. 30 min. Alytaus apylinkės teismo, Vilniaus miesto apylinkės teismo, Japonijos ambasados, Ukrainos ambasados, Rusijos Federacijos ambasados ir Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados darbuotojams paskambino vyriškis, kuris pareiškė, kad minėtuose pastatuose padėti sprogmenys.

Patikrinimo metu sprogmenų nerasta.

Nustatyta, kad skambino vyras (gim. 1980 m.), kuris šiuo metu atlieka bausmę Marijampolės pataisos namuose.

Surinkta medžiaga dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Baudžiamajame kodekse numatyta, jog tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos – baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.