Kaune nuteistas nelegaliai ginklus laikęs ir avariją girtas padaręs vyras

Kauno apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, Kaune gyvenantį J.V. pripažino kaltu dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis ir dėl transporto priemonės vairavimo esant neblaiviam.

Kaune nuteistas nelegaliai ginklus laikęs ir avariją girtas padaręs vyras.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kaune nuteistas nelegaliai ginklus laikęs ir avariją girtas padaręs vyras.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2022, 12:10 PM, atnaujinta Feb 21, 2022, 12:13 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, 2021 m. balandžio mėnesį neblaivus J.V. Baltų prospekte, daugiabučio namo kieme pamatęs vienos kurjerių tarnybos automobilį, į jį savavališkai įsėdo ir, pradėjęs važiuoti atbulomis, atsitrenkė į tame pačiame kieme stovėjusį automobilį „Volvo“.

Greitai atbėgęs kurjeris iš automobilio J.V. ištraukė, tuomet šis pasišalino iš įvykio vietos ir, nuėjęs į namus, užsirakino, nenorėjo įsileisti policijos pareigūnų. Pastariesiems patekus į butą J.V. buvo nustatytas sunkus girtumas.

Apžiūrėję butą pareigūnai rado tris šaunamuosius ginklus bei daug įvairių ginklų dalių. Leidimų laikyti ginklus J.V. neturėjo. Jis teigė, kad rasti ginklai priklausė jo tėvui, juos radęs garaže parsivežė namo. Kaltinamasis dėl jam pareikštų kaltinimų prisipažino ir nuoširdžiai gailėjosi.

Kauno apygardos teismas vasario 17 dienos nuosprendžiu J.V. pripažino kaltu ir paskyrė galutinę 1 metų ir 2 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigodamas per šį laikotarpį tęsti mokslą arba dirbti bei paskyrė baudžiamojo poveikio priemones – draudimą naudotis teise vairuoti transporto priemones 2,5 metų laikotarpiui bei automobilio vertę atitinkančios pinigų sumos – 5 840 eurų – konfiskavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.