Kraupi šeimos drama Avižieniuose: susipykęs su motina sūnus ją žvėriškai nužudė

Šalia Vilniaus esančiuose Avižieniuose šeimos konfliktas virto kruvina drama. Susipykęs su motina sūnus griebė peilį ir mirtinai ją subadė. Nuo 21 metų vyro kliuvo ir moterį bandžiusiam apginti jos sugyventiniui.

Motiną nužudęs vyras buvo susiruošęs sprukti iš Avižienių, bet nespėjo – policininkai atvyko labai greitai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Motiną nužudęs vyras buvo susiruošęs sprukti iš Avižienių, bet nespėjo – policininkai atvyko labai greitai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Motiną nužudęs vyras buvo susiruošęs sprukti iš Avižienių, bet nespėjo – policininkai atvyko labai greitai.<br>D.Umbraso nuotr.
Motiną nužudęs vyras buvo susiruošęs sprukti iš Avižienių, bet nespėjo – policininkai atvyko labai greitai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 7:10 AM, atnaujinta Feb 22, 2022, 7:39 AM

„Iškvieskite greitąją pagalbą ir policiją“, – sekmadienio naktį pasibeldęs į kaimyno buto duris paprašė 43 metų vyras. Netrukus paaiškėjo, kad pagalbos prašyta ne be reikalo.

Pagalbos prašęs vyras buvo sužalotas peiliu, o jo 40-metė sugyventinė – nužudyta.

Įtariamasis, 21 metų nužudytosios sūnus, buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje, tačiau ne bute, o laiptinėje.

Tyrėjai įtaria, kad motiną nužudęs jaunas vyras buvo susiruošęs sprukti, tačiau nespėjo, nes į įvykio vietą policijos pareigūnai atvyko labai greitai. Supratęs, kad pabėgti nepavyks, jis sulaikomas nesipriešino.

Nugabenus įtariamąjį į areštinę paaiškėjo, kad jaunas vyras buvo neblaivus. Jam nustatytas vienos promilės girtumas.

„Jis jau apklaustas, savo kaltės neneigė, prisipažino, kad nužudė motiną buitinio konflikto metu“, – „Lietuvos rytui“ sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Jurgita Jasiūnienė.

Sulaikius įtariamąjį į Gėlių gatvėje esantį butą įžengę pareigūnai ir atvykę greitosios pagalbos medikai išvydo kraupų vaizdą – sienos ir grindys buvo aptaškytos krauju, o kambaryje ant lovos gulėjo kruvina moteris.

Jai padėti jau buvo neįmanoma – nuo patirtų daugybinių pjautinių sužalojimų ji jau buvo mirusi.

Nuo įsisiautėjusio įtariamojo nukentėjo ir moterį bandęs ginti jos sugyventinis. Jis buvo skubiai išvežtas į ligoninę.

Medikai teigia, kad vyro gyvybei pavojaus nėra.

Žudiku tapusį įtariamąjį prokuratūra teismo prašo suimti, nes jo įvykdytas nusikaltimas labai sunkus. Už savo šeimos nario nužudymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba įkalinimą iki gyvos galvos.

Anot J.Jasiūnienės, motinos žudiku tapęs Avižienių gyventojas teisėsaugai jau anksčiau buvo žinomas dėl smulkių nusižengimų, tačiau anksčiau teistas nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.