Už melagingą įrašą apie skiepą pasiūlęs 50 eurų, klaipėdietis dabar turės atsisveikinti su dar 6 tūkst. eurų

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje dėl kyšininkavimo.

Už melagingą įrašą apie skiepą pasiūlęs 50 eurų, klaipėdietis dabar turės atsisveikinti su dar 6 tūkst. eurų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Už melagingą įrašą apie skiepą pasiūlęs 50 eurų, klaipėdietis dabar turės atsisveikinti su dar 6 tūkst. eurų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 1:22 PM, atnaujinta Feb 22, 2022, 1:35 PM

Kaip rašoma teismo pranešime, nustatyta, kad A.J. pernai rugpjūčio 24 d. apie 11 val. 12 min. vakcinacijos centre Klaipėdoje pasiūlė ir davė 50 eurų kyšį šio centro slaugytojai už tai, kad ji neskiepytų A.J. COVID-19 vakcina, tačiau medicininiuose dokumentuose padarytų įrašą apie vakcinos „Covid-19 Vaccine Moderna“ 1-os dozės suleidimą.

Teisiamojo posėdžio metu A.J. kaltės dėl kyšio davimo slaugytojai nepripažino. A.J. neneigė, kad minėtą dieną jis atvyko į vakcinacijos centrą ir registratūroje užsiregistravo Modernos vakcinai. Švarko kišenėje turėjo grynųjų pinigų, kurie įsivėlė į pasą. Užėjus į kabiną ir slaugytojai paprašius pateikti registracijos taloną bei asmens dokumentą, padavė pasą, kuriame buvo 50 eurų.

Seselė paklausė: „Pinigai mano ar jūsų?“.

A.J. atsakius, kad pinigai jo, slaugytoja pinigus grąžino. Tada pamatė švirkštą ir jam pasidarė bloga. Sesutei pasiteiravus, ar viskas gerai, jis pasakė, kad negerai jaučiasi ir dabar nesiskiepys. Kai nuėjo į registratūrą atšaukti skiepo, jam vis dar buvo negera, todėl registratūroje buvusi darbuotoja pamatavo kraujospūdį ir liepė pasėdėti salėje, kol pasijus geriau. A.J. teigimu, 50 Eur pase slaugytojai sudarė įspūdį, kad jis nori įsigyti skiepo įrašą už pinigus.

Vis dėlto teismas, išanalizavęs byloje surinktų įrodymų visumą, A.J. versiją, kad pinigai pase atsidūrė atsitiktinai, atmetė kaip neatitinkančią ir paneigtą kitų liudytojų parodymais, tarp jų ir pačios slaugytojos I.T., kuri nurodė, jog A.J. bandė susitarti su ja dėl vakcinos nesuleidimo, padarant įrašą medicininiuose dokumentuose.

Nuosprendį priėmusios teisėjos I.Krušienės teigimu, „neigiamą A.J. poziciją vakcinų nuo COVID-19 atžvilgiu patvirtino kaltinamojo telefone užfiksuoti duomenys – siunčiamos žinutės ir vaizdo įrašai, kuriuose neigiamai traktuojama informacija apie skiepus žmogaus sveikatai, be to, kad su A.J. kilo nesutarimų dėl pastarojo reakcijos – nepritarimo skiepams nuo COVID-19, patvirtino ir kaltinamojo draugai. Kadangi surinktų duomenų visuma sudaro logišką įvykio seką, jie nuoseklūs, papildo vieni kitus, teismas jais netikėti neturi jokio pagrindo“.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad A.J. padarė tyčinį apysunkį nusikaltimą, anksčiau neteistas, baustas administracine tvarka, tačiau už kitokio pobūdžio pažeidimus, baudos sumokėtos, yra darbingo amžiaus, dirbantis, į A.J. atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nebuvimą.

Įvertinęs visus aptartus duomenis, teismas A.J. paskyrė švelniausią bausmės rūšį už tokio pobūdžio nusikaltimą – 6 000 eurų dydžio baudą. Be to, konfiskavo iš A.J. paimtą 50 eurų nominalo kupiūrą, kaip nusikalstamos veikos priemonę.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teismui skundą paduodant per Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.