V. Romanovo ir buvusių Šiaulių banko vadovų išteisinimas apskųstas Apeliaciniam teismui

Klaipėdos apygardos teismo sprendimas išteisinti žlugusio Ūkio banko pagrindinį akcininką Vladimirą Romanovą, jo seserį Olgą Gončaruk, tris Šiaulių banko darbuotojus bei kitus asmenis apskųstas Apeliaciniam teismui.

 V. Romanovo ir buvusių Šiaulių banko vadovų išteisinimas apskųstas Apeliaciniam teismui.<br> Lrytas.lt koliažas.
 V. Romanovo ir buvusių Šiaulių banko vadovų išteisinimas apskųstas Apeliaciniam teismui.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 6:11 PM

Jie buvo kaltinami 5,7 mln. eurų vertės jau likviduotos bendrovės „Nidos pušynas“ turto iššvaistymu, pranešė Šiaulių bankas.

Apygardos teismas sausį konstatavo, kad visų kaltinamųjų kaltė neįrodyta. Kaltinimai dėl paskolos „Nidos pušynui“ suteikimo buvo pateikti tuometiniam Šiaulių banko Paskolų komiteto pirmininkui, dabar – banko vadovui Vytautui Siniui, tuometiniam banko Šiaulių filialo vadovui ir Iždo departamento direktoriui.

Aštuoni asmenys buvo kaltinami tuo, kad organizuotoje grupėje padarė sunkų nusikaltimą: pasirūpino paskola bendrovei „Nidos pušynas“ ir vėliau jos lėšomis padengė V.Romanovo, O.Gončaruk bei bendrovės „First partneriai“ turtines prievoles Šiaulių bankui.

Bankas pažymi, kad teisminis procesas neturi įtakos jo veiklai, o finansinės pretenzijos byloje jam nebuvo reiškiamos.

Pernai birželį Kauno apygardos teismui perduota ir Ūkio banko baudžiamoji byla. Joje kaltinimai pareikšti dvylikai organizuotoje grupėje veikusių asmenų. Tarp jų – V.Romanovas, stebėtojų tarybos, valdybos, paskolų komiteto pirmininkai ir nariai, filialo vadovybė ir kiti.

V.Romanovas nuo Lietuvos teisėsaugos slapstosi Rusijoje.

Apie Klaipėdos apygardos teismo sprendimą išteisinti aštuonis kaltinamuosius, tarp kurių – V.Romanovą ir O.Gončaruk, lrytas.lt rašė dar sausį.

Tąkart buvo skelbiama, jog Teismo nuomone, negalima nuteisti žmonių, kuriems kaltinimai grįsti vien prielaidomis.

Istorija, kurią narpliojo Klaipėdos apygardos teismas, prasidėjo 2012 metų pabaigoje. Tuomet V.Romanovo kontroliuojama bendrovė „Nidos pušynas“ iš Šiaulių banko pasiskolino 26 milijonus litų (apie 7,5 mln. eurų).

Už dalį gautų pinigų – 6,5 milijono litų (apie 1,9 mln. eurų) buvo nupirkti Neringos poilsio namai „Kregždutė“ ir dar keli nekilnojamojo turto objektai, kurie taip pat buvo įkeisti Šiaulių bankui.

Beveik visi likę pinigai – daugiau kaip 15 milijonų litų (daugiau kaip 4,3 mln. eurų) per tarpines bendroves buvo pervesti atgal Šiaulių bankui. Taip V.Romanovas ir O.Gončaruk išsipirko dar 2007–2008 metais šiam bankui pagal REPO sandorius įkeistas Ūkio banko akcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.