Teismas patvirtino, kad bankrutuojančios „Kėdainių oda“ atstovei bauda skirta teisėtai

Nuo taršos aplinkos neapsaugojusi bankrutuojančios įmonės „Kėdainių oda“ atstovė buvo nubausta teisėtai, antradienį nusprendė Kauno apylinkės teismas.

Teismas patvirtino, kad bankrutuojančios „Kėdainių oda“ atstovei bauda skirta teisėtai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Teismas patvirtino, kad bankrutuojančios „Kėdainių oda“ atstovei bauda skirta teisėtai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 11:20 AM

Bankroto įmonės atstovė Aplinkos apsaugos departamento Kauno administracinių bylų nagrinėjimo skyriaus pernai gruodį priimtu nutarimu buvo nubausta už tai, kad būdama įgaliota bankrutuojančios įmonės „Kėdainių oda“ atstovė neužtikrino, kad jos teritorijoje, rezervuare saugomos, ribines teršalų vertes viršijančios gamybos nuotekos būtų laikomos sandariai ir neprasiskverbtų į aplinką. Taip pat, kad iš aplinkos nepatektų į Kėdainių centralizuotą paviršinių nuotekų surinkimo sistemą bei Obelies upę.

Už šį administracinį nusižengimą atstovei buvo paskirta 400 eurų bauda, tačiau gavėja ją apskundė.

Pareiškėjos vertinimu, pagal galiojantį teisinį reglamentavimą administracinėn atsakomybėn turi būti patraukta ne ji, kuri yra tik įgaliotas vykdyti nemokumo procesą asmuo, bet nemokumo administratorius.

Administracinė atsakomybė, pareiškėjos vertinimu, gali būti taikoma teritorijos savininkei, bendrovei „Kėdainių oda“ arba teismo nutartimi paskirtam nemokumo administratoriui, bet jokiu būdu ne administratoriaus darbuotojams.

Pažymima, kad ginčo dėl paties nuotekų išbėgimo fakto administracinio nusižengimo byloje nebuvo.

Teismas nustatė, jog pernai liepos 29 dienos vakarą buvo gautas pranešimas, kad iš bendrovės „Kėdainių oda“ prakiurusio gamybinių nuotekų laikymo rezervuaro į aplinką teka nuotekos.

Aplinkos apsaugos departamento Jonavos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai atvykę į vietą nustatė, kad įmonės teritorijoje esančiuose dviejuose metaliniuose rezervuaruose laikomos gamybinės nuotekos.

Rezervuarų metalinės sienos buvo stipriai pažeistos korozijos, skylėtos. Nuotekos į aplinką tekėjo iš vieno prakiurusio rezervuaro. Jų tekėjimą į aplinką sustabdė atvykę Kėdainių ugniagesiai.

Bendrovė „Kėdainių oda“ nuotekų išsiliejimo į aplinką metu ūkinės veiklos nevykdė. 2020 metų liepos pabaigoje Kauno apygardos teisme buvo priimta nutartis bendrovei iškelti bankroto bylą, kuri yra įsiteisėjusi. Šiuo metu įmonė yra likviduojama, teismas paskyrė bankroto administratorių ir atsakingą asmenį.

Teismas, išnagrinėjęs bylos medžiagą, konstatavo, kad atsakingas asmuo neužtikrino, kad ribines teršalų vertes viršijančios gamybos nuotekos būtų laikomos sandariai ir neprasiskverbtų į aplinką bei iš aplinkos nepatektų į Kėdainių miesto centralizuotą paviršinių nuotekų surinkimo sistemą bei Obelies upę.

Taigi Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai netenkino S.S. skundo ir nutarimą paliko nepakeistą. Įvertinęs nustatytas bylos faktines aplinkybes ir galiojantį teisinį reguliavimą, teismas konstatavo, jog S.S. padarytas administracinis nusižengimas kvalifikuotas teisingai, nuobauda paskirta laikantis įstatyme numatytų reikalavimų.

Nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.