Kauno Kalėdų eglę padegusį vyrą teismo prašoma pripažinti nepakaltinamu

Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras teismui perdavė Kauno Kalėdų eglės padegėjo bylą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo.

 Kauno Kalėdų eglę padegusį vyrą teismo prašoma pripažinti nepakaltinamu.<br> Lrytas.lt koliažas
 Kauno Kalėdų eglę padegusį vyrą teismo prašoma pripažinti nepakaltinamu.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 9:30 AM, atnaujinta Feb 25, 2022, 9:34 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, 2021 gruodžio 4-ąją Kauno Rotušės aikštėje buvo padegta Kalėdų eglė. Vyras tamsiu paros metu, apie 1 val. 40 min., prie pagrindinės miesto kalėdinės puošmenos privažiavo automobiliu „Mitsubishi ASX“, kuriuo atsigabeno dvi 5 litrų talpas su, įtariama, degiu skysčiu. Tyrimo duomenimis, apliejęs eglę atsivežtu skysčiu ir ją padegęs, vyras pasišalino iš įvykio vietos.

Tokiais veiksmais vyras visuotinai pavojingu būdu sugadino didelės vertės svetimą turtą, kuris priklausė Kauno miesto savivaldybei. Skaičiuojama, kad padaryta žala viršija 26 tūkstančius eurų.

Atlikus teismo psichiatrijos ekspertizę nustatyta, kad asmuo nusikalstamos veikos padarymo metu negalėjo suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti. Jam dėl psichinės būsenos rekomenduojama taikyti priverčiamojo medicininio pobūdžio priemones – gydymą specializuotoje įstaigoje Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.