Pakruojiškis siekdamas policijos dėmesio, pats sau inicijavo baudžiamąją bylą dėl naminukės

Policijos dėmesio nuolat pasiilgstantis pakruojiškis savo tikslą pasiekė – dėl stiprių namų gamybos alkoholinių gėrimų gaminimo jam pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 Pakruojiškis siekdamas policijos dėmesio, pats sau inicijavo baudžiamąją bylą dėl naminukės.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Pakruojiškis siekdamas policijos dėmesio, pats sau inicijavo baudžiamąją bylą dėl naminukės.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 12:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2022, 12:45 PM

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, nors 49 metų Pakruojo rajono gyventojui jų netrūko ir iki tol. Pakruojiškiui išgėrus pakyla noras pabendrauti su policijos pareigūnais ir jis telefonu ima gąsdinančiais pranešimais atakuoti Bendrąjį pagalbos centrą.

Pareigūnai kaskart reaguodavo į pranešimus, nes vyras yra ne kartą teistas už įvairius nusikaltimus, tarp kurių ir už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu bei žiaurų elgesį su gyvūnais.

Praėjusiais metais Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai tikrinti rezonansinio pobūdžio informacijos vyko 14 kartų. Tačiau, nuvykę pas pakruojiškį, pareigūnai nei ginklų, nei sprogmenų, nei sumedžiotų gyvūnų nerasdavo.

Dažniausiai kvietėjas būdavo girtas, tačiau ir būdamas blaivus jis melagingų pranešimų nevengė. Vyras visada prisistatydavo savo pavarde, nurodydavo savo gyvenamąją vietą, niekada nesidangstydavo kitų asmenų duomenimis.

Kaip informuoja Šiaulių apskrities VPK, pakruojiškiui jokia pagalba nebūdavo reikalinga, tokius iškvietimus dažnai paaiškindavo nuoboduliu ir noru pasikalbėti su pareigūnais arba siekiu kontroliuoti pareigūnus, kaip greit jie reaguoja į iškvietimus.

Administracinių nusižengimų kodeksas už policijos pareigūnų iškvietimą, žinant, kad pagalba nereikalinga, numato baudą nuo 200 iki 2000 eurų.

Praėjusių gruodžio 29-ąją Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyrių pasiekė šio pakruojiškio pranešimas, kad jis gamina naminę degtinę, pareigūnai pagalvojo, kad tai – eilinis jo triukas. Tačiau nuvykę nurodytu adresu buvo nustebinti, nes „naminukės“ gamybos procesą rado pačiame įkarštyje.

Vasaros virtuvėje jie rado visą tam skirtą įrangą – apie 50 litrų metalinę statinę su raugalu, 3 metrų guminę žarną, metalinę vonią su varine spirale.

Pareigūnus pasitikęs vyras jau buvo gerokai įkaušęs (2.23 prom.). Jis išvardino, kad „naminukę“ yra gaminęs ir iš morkų, ir iš uogienės.

Paklaustas, ar dar tiek nedaug šiandien šio produkto privarvino, jis užtikrino, kad daug jo turi, ir parodė slaptavietę. Nuvedęs į tvartą, jis su džiaugsmu iš šalia karvės esančios pakampės ištraukė du 5 litrų talpos plastikinius indus su skysčiu. Pareigūnai jį įtariai patikrino, manydami, ar tik ne vanduo ten bus supiltas, tačiau iš indų įtikinamai sklido naminės degtinės kvapas.

Įtikinti pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir laikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.