Rusija perdavė Lietuvai policijos ieškotą Moldovos pilietę – įtariama finansiniai nusikaltimais Ieškota Interpolo kanalais

Rusija trečiadienį Lietuvai perdavė Interpolo kanalais ieškotą Moldovos pilietę, mūsų šalyje įtariamą finansiniais nusikaltimais. Moters paieška buvo paskelbta 2019 m. rudenį po to, kai jai buvo leista trumpam aplankyti sunkiai sergančią motiną.

 Rusija perdavė Lietuvai policijos ieškotą Moldovos pilietę – įtariama finansiniai nusikaltimais.<br> Lrytas.lt koliažas
 Rusija perdavė Lietuvai policijos ieškotą Moldovos pilietę – įtariama finansiniai nusikaltimais.<br> Lrytas.lt koliažas
 Rusija perdavė Lietuvai policijos ieškotą Moldovos pilietę – įtariama finansiniai nusikaltimais.<br> Policijos nuotr.
 Rusija perdavė Lietuvai policijos ieškotą Moldovos pilietę – įtariama finansiniai nusikaltimais.<br> Policijos nuotr.
 Rusija perdavė Lietuvai policijos ieškotą Moldovos pilietę – įtariama finansiniai nusikaltimais.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Rusija perdavė Lietuvai policijos ieškotą Moldovos pilietę – įtariama finansiniai nusikaltimais.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 3:56 PM, atnaujinta Mar 2, 2022, 3:57 PM

Apie tai, kad Lietuvai perduota įtariamoji Marina Lozovan trečiadienį Rusijos naujienų agentūra TASS. Pasak šio pranešimo, Moldovos pilietė Lietuvoje buvo ieškoma įtariant finansiniais nusikaltimais – 2016 m. ir 2017 m. būdama vienos bendrovės direktore galėjo klastoti dokumentus ir jais pasinaudojusi iš įmonės kasos gavo dešimtis tūkstančių eurų, kuriuos naudojo davo asmeninėms reikmėms.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, įtariamajai tyrėjai leido trumpam nuvykti į gimtinę aplankyti sunkiai sergančios motinos. Tačiau moteris laiku negrįžo, nutraukė ryšius su tyrėjais. Todėl buvo paskelbta jos paieška Interpolo kanalais. 2021 m. rugsėjo mėn. ji buvo sulaikyta Rusijos sostinėje Maskvoje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis lrytas.lt patvirtino, kad trečiadienį per Kybartų pasienio kontrolės postą Rusijos teisėsaugininkai Lietuvai iš tiesų perdavė mūsų pareigūnų ieškotą Moldovos pilietę.

„Moteris perduota paieškos inciatoriui, ją išsivežė policija“, – sakė G.Mišutis.

Lrytas.lt duomenimis, finansiniais nusikaltimais įtariamos Marinos Lozovan (gimusi 1990 m.) paiešką 2019 m. lapkričio 11 d. paskelbė Kauno apskrities VPK. 

Kauno apskrities VPK atstovė Odeta Vaitkevičienė irgi patvirtino, kad ieškota moteris perduota Lietuvai.

„Galiu patvirtinti, kad jūsų minima užsienio pilietė yra perduota pagal ekstradicijos prašymą ir šiuo metu uždaryta į areštinę“ , – sakė Kauno policijos atstovė.

Moldovos pilietė yra įtariama turto pasisavinimu.

Viešai prieinamose šaltiniuose nurodoma, kad moteris vadovavo dabar jau likviduotai įmonei „Moldas“ prekiavusiai automobiliais. Apie tai, kad 1 000 – 2 500 naudotų lengvųjų automobilių valdanti įmonė „Moldas“  bankrutuoja, žiniasklaidoje skelbta 2019 m. pradžioje.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį svetimą turtą ar turtinę teisę, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Tas, kas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę arba didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas laisvės atėmimu iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?