Rusijos karą prieš Ukrainą pasmerkė taip, kad užsitraukė baudžiamąją bylą

Karą Ukrainoje pradėjusią Rusiją pasmerkti norėjęs šiaulietis savaip išreiškė nepasitenkinimą. Vyriškis nusprendė, kad į drabužių parduotuvę nevalia įleisti Rusijos piliečių ir ant durų iškabino tokį plakatą. 

 Užrašas nuo parduotuvės durų greitai buvo nuimtas, bet pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tautinės nesantaikos kurstymo. <br> Nuotr. iš socialinio tinklo
 Užrašas nuo parduotuvės durų greitai buvo nuimtas, bet pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tautinės nesantaikos kurstymo. <br> Nuotr. iš socialinio tinklo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 10:16 PM

Ant plakato rusiškai užrašyta „Rusijos piliečių neaptarnaujame“, o apačioje pridėta Gyvačių saloje atakuotų ukrainiečių pasieniečių ištarta frazė okupantams. 

Vasario 28-osios pavakarę vaizdai su šiuo plakatu ėmė sklisti internete ir sukėlė nemenką audrą. Žmones papiktino, kad neapgalvotu žingsniu gali pasinaudoti propagandistai. Mat dėl išgalvoto rusakalbių engimo ir pradėtas karas prieš Ukrainą.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Gailutė Smagriūnienė sakė, kad į pareigūnus kreipėsi ne vienas sunerimęs žmogus. 

Tiesa, kovo 1-ąją plakato jau nebebuvo – kilus pasipiktinimo audrai, jį nuėmė ir sunaikino parduotuvės darbuotojos. Jis išnyko ir iš socialinio tinklo.

Atvykusiems policijos pareigūnams jos paaiškino, kad plakatą pakabino prekes atvežantis tiekėjas. Jis paaiškino, kad taip nori palaikyti užpultos Ukrainos žmones.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tautinės nesantaikos kurstymo. Už tokį nusikaltimą baudžiama bauda, laisvės apribojimu, areštu arba įkalinimu iki 3 metų.

Plakatą prie parduotuvės laukujų durų prikabinęs vyriškis dar neapklaustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.