Klastotę turėjusią lietuvę išdavė jos pačios pase palikti pinigai

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė reisu į Airiją ketinusią skristi lietuvę, turėjusią, įtariama, suklastotą lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Dokumentų patikros metu keleivę išdavė jos pase netyčia palikti pinigai.

 Klastotę turėjusią lietuvę išdavė jos pačios pase palikti pinigai.<br> VSAT nuotr.
 Klastotę turėjusią lietuvę išdavė jos pačios pase palikti pinigai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 1:57 PM, atnaujinta Mar 3, 2022, 2:02 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį Kauno oro uoste dirbę VSAT pareigūnai patikrino reisu į Airijos sostinę Dubliną vykusių asmenų dokumentus. Kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė viena keleivė, nuolat Airijoje gyvenanti 46-erių lietuvė. Moteris patikrą vykdžiusiam VSAT pareigūnui padavė pasą, kuriame buvo keletas smulkių JAV dolerių ir eurų kupiūrų.

Pasieniečiai, kaip įprasta tokiais atvejais, įspėjo moterį, jog kelionės dokumente įdėti pinigai gali būti traktuojami kaip bandymas papirkti. VSAT pareigūnai tuoj pat sulaukė patikinimo, jog doleriai ir eurai pase atsirado netyčia – keleivė teisinosi tiesiog pamiršusi juos išimti.

Tačiau labiausiai pasieniečius sudomino kartu su pasu pateiktas lietuviškas vairuotojo pažymėjimas. Pirminiais duomenimis, VSAT pareigūnai jame tuoj pat įžvelgė klastotės požymių. Į Airiją ketinusiai skristi moteriai pranešta, jog išvykti į užsienį ji negalės.

Lietuvė buvo atvesdinta į tarnybines pasieniečių patalpas Kauno oro uoste, o vėliau, po pirminės apklausos, uždaryta į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.