Biržietis mirė sudaužytas lazdomis – iš 4 įtariamųjų į teismą siunčiamas tik vienas

Netrukus į teisiamųjų suolą sės 37 metų biržietis M.P. Jis kaltinamas Pasvalio rajono gyventojo nužudymu praėjusių metų vasarą. Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Sandra Povilonienė surašė kaltinamąjį aktą ir šią bylą perdavė nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

Biržietis mirė sudaužytas lazdomis – iš 4 įtariamųjų į teismą siunčiamas tik vienas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Biržietis mirė sudaužytas lazdomis – iš 4 įtariamųjų į teismą siunčiamas tik vienas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 10:08 AM, atnaujinta Mar 4, 2022, 10:15 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, Pasvalio rajone gyvenusio 45 metų vyro kūnas su smurto žymėmis vienoje Biržų miesto gatvėje buvo rastas pernai, liepos 17 dienos vakare. Į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinę žmonės pranešė, kad gatvėje mato kelis vyrus su medinėmis lazdomis, o netoliese – ant žemės gulintį žmogų.

Atskubėję medikai jam niekuo padėti nebegalėjo, vyras buvo nebegyvas. Vėliau ekspertai nustatė, kad jis mirė nuo galvos traumos, sudavus kelis smūgius lazda ar spardant.

Policijos pareigūnai sulaikė 4 vietos gyventojus. Iš pradžių jiems visiems buvo pareikšti įtarimai dėl nužudymo, tačiau vėliau trims iš jų įtarimai panaikinti. Baigus ikiteisminį tyrimą, kaltinimai dėl nužudymo bei viešosios tvarkos pažeidimo buvo pareikšti tik vienam jų.

Pasak prokurorės S. Povilonienės, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad mirtinus smūgius sudavė kaltinamasis. Jis pats savo kaltę neigia.

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.