Į sukčiavimo pinkles įtrauktas ir taksi darbuotojas: apie sukčiavimą vyras pranešė policijai

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

 Į sukčiavimo pinkles įtrauktas ir taksi darbuotojas: apie sukčiavimą vyras pranešė policijai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Į sukčiavimo pinkles įtrauktas ir taksi darbuotojas: apie sukčiavimą vyras pranešė policijai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 2:18 PM

Kaip praneša Vilniaus apskrities VPK, kovo 1 d. apie 9 val. 14 min. taksi vairuotojas gavo pranešimą į programėlę nuvykti į Širvintų rajono, Musninkų seniūnijos, Vileikiškių kaimą.

Atvykus nurodytu adresu, programėlėje atsinaujino kitas maršrutas, kuriuo jis turėjo vykti.

Tai buvo Kauno Kovo 11-osios g.

Tuo metu prie taksi automobilio priėjo nepažįstamas vyriškis ir padavė jam mobiliojo ryšio telefoną „IPhone 12“ su įpakavimo dėžute. Šį telefoną taksi vairuotojas turėjo pristatyti pirkėjui.

Važiuojant į Kauną, vairuotojui ėmė skambinti užsakovas ir keisti važiavimo maršrutą. Paskutinis adresas, nurodytas taksi vairuotojui, buvo Vaišvydavos gyvenvietė. Čia prie taksi automobilio privažiavo „Seat“ automobilis, išlipęs vairuotojas priėjęs pasiteiravo, ar atvežė telefoną, prisistatė, kaip pirkėjas ir norėjo apžiūrėti telefoną.

Bendraujant taksi vairuotojui kilo įtarimų dėl galimo sukčiavimo, todėl jis pasiėmęs telefoną išvyko atgal į Ukmergę ir pristatė į policijos komisariatą.

Pareigūnai išsiaiškino, kad pirkėjas, gyvenantis Vileikiškių kaime, buvo padavęs skelbimą apie parduodamą „IPhone 12“ į portalą „Skelbiu.lt“. Jam paskambino vyras, su kuriuo sutarė, kad telefoną parduoda už 580 eurų. Pirkėjas atsiuntė pavedimo nuotrauką ir pasakė, kad pirkinį paims taksi vairuotojas.

Pardavėjas atidavė prekę, bet pinigai už ją į jo sąskaitą taip ir „neįkrito“, o apie tai, kad sandorį sudarė su sukčiais, sužinojo iš policijos pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.